Red Chicken Curry with Bamboo Shoots
ယိုးဒယားအုန္းႏို႔ၾကက္သားဟင္းတမ်ိဳးပါ။အုန္းႏို႔့နဲ႔ဟင္းခ်က္အႏွစ္တို႔ရဲ့သင္းပ်ံ့ေမြးႀကိဳင္ျပီးစပ္႐ွိန္း႐ွိန္းအရသာေၾကာင့္ထူးကဲလွတဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္ရလြယ္ကူျမန္ဆန္လို႔အိမ္႐ွင္မမ်ားႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ၾကက္သား - တစ္ပြဲစာ ၁၅၀ ဂရမ္
မ်ွစ္ျပဳတ္ - ၁၅၀ ဂရမ္
အုန္းနို႔ - ၂၀၀ ml
အနီေရာင္ဟင္းခ်က္အနွစ္ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပုဇြန္ငံျပာရည္ -ႏွစ္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ေ႐ွာက္ခါး၇ြက္ - ႏွစ္ရြက္
ဆား ၊င႐ုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
နံနံပင္၊ပူစီနံ - အလွတင္ရန္
ငရုပ္သီးနီ နွစ္ေတာင့္ - အလွဆင္ရန္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
**********
(၁)ဦးစြာၾကက္သားကိုေရေဆးသန္႔စင္ကာလိုသလိုလွီးထားၿပီးဆားင႐ုပ္ေကာင္းျဖင့္နယ္ထားပါ။
(၂)မ်ွစ္ကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။ေ႐ွာက္၇ြက္၊င႐ုပ္သီးစိမ္းကိုစိတ္ထားပါ။ (၃)အိုးတခုတြင္ဆီအနည္းးငယ္ထည့္ၿပီးမီးေသးေသးျဖင့္ဟင္းခ်က္အနွစ္ကိုဆီသပ္ပါ။ၾကက္သားထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၄)ၾကက္သားအေ၇ာင္ေျပာင္းပါကအုန္းနို႔ထည့္ၿပီးငံျပာရည္၊သၾကားတို႔ထည့္ပါ။
(၅)အုန္းနို႔အနည္းငယ္ခမ္းၿပီးဆီျပန္လာပါကမ်ွစ္ျပဳတ္၊ေ႐ွာက္၇ြက္၊င႐ုပ္သီးတို႔ကိုထည့္ပါ။လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။
(၆)ျပန္လည္ဆူပြက္ျပီးၾကက္သားႏူးပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးမီးဖိုမွခ်ပါ။နံနံပင္င႐ုပ္သီးတို႔ျဖင့္အလွဆင္ျပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
အားလံုုးဖတ္ျပီးသြားျပီ း)
ReplyDeleteရွမ္းဟင္းေလးေတြလည္း မ်ားမ်ားတင္ေပးပါေနာ္။
မမအုုိင္အိုုရာ