29 May 2015

အုန္​းႏို႔ၾကက္​သားမ်ွစ္​ဟင္​း

Red Chicken Curry with Bamboo Shoots

ယိုးဒယားအုန္းႏို႔ၾကက္သားဟင္းတမ်ိဳးပါ။အုန္းႏို႔့နဲ႔ဟင္းခ်က္အႏွစ္တို႔ရဲ့သင္းပ်ံ့ေမြးႀကိဳင္ျပီးစပ္႐ွိန္း႐ွိန္းအရသာေၾကာင့္ထူးကဲလွတဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္ရလြယ္ကူျမန္ဆန္လို႔အိမ္႐ွင္မမ်ားႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ၾကက္သား - တစ္ပြဲစာ ၁၅၀ ဂရမ္
မ်ွစ္ျပဳတ္ - ၁၅၀ ဂရမ္
အုန္းနို႔ - ၂၀၀ ml
အနီေရာင္ဟင္းခ်က္အနွစ္ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပုဇြန္ငံျပာရည္ -ႏွစ္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ေ႐ွာက္ခါး၇ြက္ - ႏွစ္ရြက္
ဆား ၊င႐ုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
နံနံပင္၊ပူစီနံ - အလွတင္ရန္
ငရုပ္သီးနီ နွစ္ေတာင့္ - အလွဆင္ရန္

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
**********
(၁)ဦးစြာၾကက္သားကိုေရေဆးသန္႔စင္ကာလိုသလိုလွီးထားၿပီးဆားင႐ုပ္ေကာင္းျဖင့္နယ္ထားပါ။
(၂)မ်ွစ္ကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။ေ႐ွာက္၇ြက္၊င႐ုပ္သီးစိမ္းကိုစိတ္ထားပါ။ (၃)အိုးတခုတြင္ဆီအနည္းးငယ္ထည့္ၿပီးမီးေသးေသးျဖင့္ဟင္းခ်က္အနွစ္ကိုဆီသပ္ပါ။ၾကက္သားထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၄)ၾကက္သားအေ၇ာင္ေျပာင္းပါကအုန္းနို႔ထည့္ၿပီးငံျပာရည္၊သၾကားတို႔ထည့္ပါ။
(၅)အုန္းနို႔အနည္းငယ္ခမ္းၿပီးဆီျပန္လာပါကမ်ွစ္ျပဳတ္၊ေ႐ွာက္၇ြက္၊င႐ုပ္သီးတို႔ကိုထည့္ပါ။လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။
(၆)ျပန္လည္ဆူပြက္ျပီးၾကက္သားႏူးပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးမီးဖိုမွခ်ပါ။နံနံပင္င႐ုပ္သီးတို႔ျဖင့္အလွဆင္ျပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

1 comment:

  1. အားလံုုးဖတ္ျပီးသြားျပီ း)
    ရွမ္းဟင္းေလးေတြလည္း မ်ားမ်ားတင္ေပးပါေနာ္။
    မမအုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...