Kimchi Fried Rice
ပါဝင္ပစၥည္း တစ္ပြဲစာ
***********
ထမင္းျဖဴ - တစ္ပြဲ
ၾကက္သား - ၄၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တေျမာင္း
ၾကက္ဥ - တလံုး
ကင္မ္ခ်ီ - ၅၀ ဂရမ္
ငရုပ္သီးအနွစ္ -တစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ - တဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
နွမ္းဆီ - တစ္ဇြန္း
နွမ္း - လ႓က္ဇြန္း တဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
(၁) ေၾကာ္မည့္ထမင္းကိုအေအးခံထားပါ။ၾကက္သြန္ပါးပါးစိတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴဓားျပားရိုက္ထားပါ။ၾကက္သားကိုေသးေသးတံုးထားပါ။
ကင္မ္ခ်ီကိုေသးေသးစိတ္ထားပါ။
(၂)ဒယ္အိုးတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးၾကက္ဥေၾကာ္ၿပီးဖယ္ထုတ္ထားပါ။
(၃)ဆီအနည္းငယ္ထပ္ထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ၾကက္သား၊ငရုပ္နွစ္တို႔က္ိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၄)ၾကက္သားက်က္ပါကကင္မ္ခ်ီထည့္ေၾကာ္ပါ။ထမင္းထည့္ပါ။
(၅)ပဲငံျပာရည္၊ဆီေမြး၊နွမ္း၊ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၆)အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးၾကက္သြန္မိတ္ပါးပါးစိတ္ထည့္ေမြကာပန္းကန္တြင္ထဲ့ၿပီးၾကက္ဥေၾကာ္နွင့္တြဲဖက္၍တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment