Seafood Tom Yum Fried Rice
တံုယမ္းဆိုရင္မ်ားေသာအားျဖင့္ဟင္းခ်ိဳဘဲလုပ္ေသာက္ၾကတာမ်ားပါ တယ္။ခုေတာ့ထမင္းေၾကာ္ေလးေၾကာ္ထားတယ္ေနာ္။ထမင္းေၾကာ္ အရမ္းႀကိဳက္ၿပီးပံုစံရိုးရိုးစားရတာၿငီးေငြ႕ေနသူ မ်ားအတြက္ပံုစံအသစ္ တမ်ိဳးနဲ႔အရသာထူးကဲလွတဲ့ပင္လယ္စာ တံုယမ္းထမင္းေၾကာ္ ခ်ဥ္စပ္ ေလးေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ထမင္းျဖဴ - တစ္ပြဲ
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ေျမာင္း
တံုယမ္းနွစ္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
(အခဲဆိုေရေဖ်ာ္သံုးပါ)
ပုဇြန္ - ၅ ေကာင္ (နွစ္သက္ရာအသား)
စပါးလင္ - တစ္ပိုင္း
ေရွာက္႐ြက္ - နွစ္႐ြက္
ပဒဲေကာ - ၃ျပား
ငရုပ္သီးစိမ္း - နွစ္ေတာင့္
ငံျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲတင္ဇြန္း
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - သံူးေျမာင္း
သခြားသီး - အနည္းငယ္
ဆီ - ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ထမင္းျဖဴတစ္ပြဲက္ိုအေအးခံထားပါ။ပုဇြန္ကိုေက်ာခြဲသန္႔စင္ထားပါ။ၾကက္သြန္ပါးပါးစိတ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴငရုပ္သီးစိမ္းေသးေသးစိတ္၊စပါးလင္ကိုအတြင္းႏုသည့္အပိုင္းထိခြာၿပီးပါးပါးေလစိတ္ထားပါ။ပဒဲေကာပါးပါးစ္ိတ္ထားပါ။ေရွာက္ခါး႐ြက္ကိုလည္းအမ်ွင္ေလးျဖစ္ေအာင္စိတ္ထားပါ။ၾကက္ဥကိုေခါက္ထားပါ။ခရမားခ်ဥ္သီးစိတ္ထားပါ။
(၂)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီအနည္းငယ္ျဖင့္အိုးကင္းကပ္ပါးပါးေလးေၾကာ္ၿပီးအျပင္ထုတ္ကာအမ်ွင္ေလးမ်ားစိတ္ထားပါ။တခါတည္းေရာေၾကာ္လိုကေၾကာ္ပါ။
(၂)ဆီတစ္ဇြန္းထည့္ၿပီးပုဇြန္ၾကာ္ၿပီးဖယ္ထုတ္ထားပါ။
(၃)ဆီတစ္ဇြန္းထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊စပါးလင္၊ပဒဲေကာ၊ေရွာက္႐ြက္တို႔ကိုဆီသပ္ပါ။တံုယမ္းအနွစ္ထည့္ၿပီးဆီသပ္ပါ။
(၄)ထမင္းျဖဴထည့္ပါ။ငံျပာရည္၊ခရုဆီထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၅)အရသာအေပါ့အငံျမည္းကာၾကက္ဥ၊ပုဇြန္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ငရုပ္သီးတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာနံနံပင္ ၊သခြားသီးနွင့္တြဲဖက္၍အရသာရွိလွေသာတံုယမ္းထမင္းေၾကာ္ကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment