29 May 2015

​ေရႊၾကည္​ဟာလဝါ


Suji Halwa
Semolina Pudding

ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူတဲ့အိႏၵိယအခ်ိဳပြဲေလးပါ။အိမ္ကသားသားမီးမီးတို႔အတြက္သန္႔႐ွင္းလပ္ဆပ္တဲ့မုန္႔ေလးေတြလုပ္ေပးႏိုင္ဖို႔လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေ၇ႊၾကည္ - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၂ခြက္
သၾကား - တစ္ခြက္ခြဲ
ေရ - ၅ခြက္
ေထာပတ္ - ၅ဇြန္း
ဖာလာေစ့ -၃ ေစ့
ကရေဝး၇ြက္ -၂ရြက္
အေ၇ာင္အဝါ - အနည္းငယ္
စပ်စ္ေျခာက္ သီဟိုဠ္ေစ့ တြဲဖက္စားရန္
ျပင္ဆင္ျပဴလုပ္နည္း
***********
(၁)အိုးထဲတြင္ေထာပတ္ထည့္ၿပီးေရႊၾကည္ထည့္ေလွာ္ပါ။ဖာလာေစ့၊ကရေဝးရြက္ထည့္ပါ။
(၂)ေမြးလာပါကေရထည့္၊သၾကားထည့္၊အေ၇ာင္အနည္းငယ္ထည့့္ၿပီးတည္ပါ။
(၃)အိုးမကပ္ေစရန္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။ေရႊၾကည္မ်ားလံုးၿပီးအဆန္ေပ်ာက္ပါကမီးဖိုမွခ်ကာ ပံုစံခြက္တြင္ထည့္ၿပီးမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ေထာပတ္လူးၿပီးည္ိွေပးကာအပူျဖစ္ေစ၊အေအးျဖစ္ေစ၊ႏွစ္သက္၇ာသစ္သီးေျခာက္ျဖင့္လွပစြာျပင္ဆင္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...