အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
29 May 2015
ေျမပဲ ပဲႏို႔
Peanut Milk
အာဟာရျပည္ဝတဲ့ပဲႏို႔အလြယ္တကူဝယ္မရတဲ့ေနရာေတြမွာသန္႔႐ွင္းလပ္ဆပ္တဲ့ပဲႏို႔ကိုအိမ္မွာက်ိဳၿပီးကေလးလူႀကီးအ၇ြယ္မေရြးသံုးေဆာင္ႏိုင္ဖို႔လြယ္ကူတဲ့ပဲႏို႔က်ိဳနည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ပဲႏို႔ကိုပဲပ္ိစပ္နဲ႔က်ိဳတာမ်ားသလိုေျမပဲနဲ႔က်ိဳတဲ့ပဲႏို႔လည္း႐ွိပါတယ္။ခုက်ိဳထားတဲ့ပဲႏို႔ကေတာ့ေျမပဲကိုအသံုးျပဳထားပါတယ္။ေျမပဲပဲႏို႔ကပိုၿပီးပ်စ္ခဲတဲ့အတြက္မႏွစ္သက္ပါကေရပိုထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ေျမပဲစိမ္း - ၃၀၀ ဂရမ္
ေရ -၂လီတာ မွ ၂လီတာခြဲ
သၾကား - လိုသေလာက္
ျပဳလုပ္နည္း
*******
(၁)ေျမပဲကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီး ေလးနာ၇ီခန္႔ေ၇စိမ္ ထားပါ။ပြလာပါကပြတ္တိုက္ၿပီးအခြံမ်ားႂကြပ္ေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။အခြံခြၽတ္ၿပီးသားျဖင့့္လည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
(၂)ပြလာပါကေ၇စစ္ၿပီးႀကိတ္စက္ျဖင့္ညက္ေအာင္ႀကိတ္ ပါ။ေ၇ႏွစ္လီတာခ်ိန္ထားၿပီးလိုသေလာက္သာထည့္ႀကိတ္ပါ။ႀကိတ္စက္အမ်ိဳးစားေပၚမူတည္ၿပီးေ၇ထည့္ဖို႔လိုပါတယ္။
(၃)အားလံုးႀကိတ္ၿပီးပါကအဝတ္ပါးတခုျဖင့္ပဲဖတ္မ်ားကိုစစ္ထုတ္ပါ။
(၄)စစ္ၿပီးသားပဲႏွစ္ရည္ကိုအိုးသန္႔သန္႔တြင္ထည့္ၿပီးမီးဖိုတြင္မီးပံုမွန္ျဖင့္ဆူပြက္သည္ထိက်ိဳေပးပါ။အိုးမကပ္ေစ၇န္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၅)ဆူပြက္ပါကမီးကိုေလ်ာ့ခ်ၿပီး၅မိနစ္ခန္႔ပဲစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္တည္ေပးပါ။
(၆)ပဲစိမ္းန႔ံေပ်ာက္ပါကမီးပိတ္အေအးခံကာမိမိႏွစ္သက္၇ာအေနထားျဖင့္သၾကားထည့္ေဖ်ာ္ကာအပူျဖစ္ေစ၊အေအးျဖစ္ေစလိုသလိုသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment