30 May 2015

ပဲႏို႔


Home Made Soya Milk
အာဟာရျပည္ဝတဲ့ပဲႏို႔အလြယ္တကူဝယ္မရတဲ့ေနရာေတြမွာသန္႔႐ွင္းလပ္ဆပ္တဲ့ပဲႏို႔ကိုအိမ္မွာက်ိဳၿပီးကေလးလူႀကီးအ၇ြယ္မေရြးသံုးေဆာင္ႏိုင္ဖို႔လြယ္ကူတဲ့ပဲႏို႔က်ိဳနည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ပဲႏို႔ကိုပဲပ္ိစပ္နဲ႔က်ိဳတာမ်ားသလိုေျမပဲနဲ႔က်ိဳတဲ့ပဲႏို႔လည္း႐ွိပါတယ္။ခုက်ိဳထားတဲ့ပဲႏို႔ကေတာ့ပဲပိစပ္ကိုအသံုးျပဳထားပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ပဲပိစပ္ - ၃၀၀ ဂရမ္
ေရ -၂လီတာ မွ ၂လီတာခြဲ
သၾကား - လိုသေလာက္
ျပဳလုပ္နည္း
*******
(၁)ပဲပိစပ္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီး ေလးနာ၇ီခန္႔ေ၇စိမ္ထားပါ။
(၂)ႏွစ္ဆခန္႔ပြလာပါကေ၇စစ္ၿပီးႀကိတ္စက္ျဖင့္ညက္ေအာင္ႀကိတ္ ပါ။ေ၇ႏွစ္လီတာခ်ိန္ထားၿပီးလိုသေလာက္သာထည့္ႀကိတ္ပါ။ႀကိတ္စက္အမ်ိဳးစားေပၚမူတည္ၿပီးေ၇ထည့္ဖို႔လိုပါတယ္။
(၃)အားလံုးႀကိတ္ၿပီးပါကအဝတ္ပါးတခုျဖင့္ပဲဖတ္မ်ားကိုစစ္ထုတ္ပါ။
(၄)စစ္ၿပီးသားပဲႏွစ္ရည္ကိုအိုးသန္႔သန္႔တြင္ထည့္ၿပီးမီးဖိုတြင္မီးပံုမွန္ျဖင့္ဆူပြက္သည္ထိက်ိဳေပးပါ။အိုးမကပ္ေစ၇န္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၅)ဆူပြက္ပါကမီးကိုေလ်ာ့ခ်ၿပီး၅မိနစ္ခန္႔ပဲစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္တည္ေပးပါ။
(၆)ပဲစိမ္းန႔ံေပ်ာက္ပါကမီးပိတ္အေအးခံကာမိမိႏွစ္သက္၇ာအေနထားျဖင့္သၾကားထည့္ေဖ်ာ္ကာအပူျဖစ္ေစ၊အေအးျဖစ္ေစလိုသလိုသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...