Banana Fritters ကိုထိုင္းအခ်ိဳပြဲအေနနဲ႔ပ်ားရည္နဲ႔ တြဲဖက္တည္ခင္းေလ့႐ွိပါတယ္။ငွက္ေပ်ာသီးေၾကာ္ကိုထူးဆန္းတဲ့မုန္႔ေလးေတာ့မဟုတ္ေပမဲ့မုန္႔ႏွစ္ေကာင္းေကာင္းနဲ႔အရသာ႐ွိ႐ွိကိုယ္တိုင္လုပ္စားႏိုင္ဖို႔လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္း
******
ငွက္ေပ်ာသီး - ၁၂လံုး
အုန္းသီးမႈန္႔ - ၁၅၀ ဂရမ္
ႏွမ္း - ၃ဇြန္း
ဆန္မႈန္႔ - ၉၀ ဂ၇မ္
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၁၂၀ ဂရမ္
(အပို၅ဇြန္းခန္႔ငွက္ေပ်ာသီးကိုလူးရန္)
ဆား - လၻက္ဇြန္း တစ္ဝက္
သၾကား - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆီ - ၃ဇြန္း
ဆိုဒါ - လၻက္ဇြန္း တစ္ဝက္
ေရ - လိုသေလာက္
ဆီ -ေၾကာ္ရန္
တြဲဖက္ေပးရန္ -ပ်ားရည္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာငွက္ေပ်ာသီးကိုအခြံႏြာၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။ဂ်ံဳမႈန္႔ျဖဴးထားပါ။၅ဇြန္းခန္႔ပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးတခုဆီလူးထားပါ။
(၂)ပန္းကန္လံုးတခုတြင္မုန္႔ႏွစ္ေ၇တြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ထားပါ။ေရကိုေျဖးေျဖးဆီထည့္ၿပီးမပ်စ္မက်ဲေဖ်ာ္ပါ။
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးကာငွက္ေပ်ာသီးတခုဆီကိုမုန္႔ႏွစ္ရည္တြင္ႏွစ္ၿပီးအေ၇ာင္ရသည္ထိေၾကာ္ပါ။
(၄)ေ၇ႊေရာင္႐ပါကဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးအုန္းသီးနဲ႔ႏွမ္းနံ႔သင္းသင္းငွက္ေပ်ာေၾကာ္ကိုပ်ားရည္ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
ပါ၀င္ပစၥည္း
******
ငွက္ေပ်ာသီး - ၁၂လံုး
အုန္းသီးမႈန္႔ - ၁၅၀ ဂရမ္
ႏွမ္း - ၃ဇြန္း
ဆန္မႈန္႔ - ၉၀ ဂ၇မ္
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၁၂၀ ဂရမ္
(အပို၅ဇြန္းခန္႔ငွက္ေပ်ာသီးကိုလူးရန္)
ဆား - လၻက္ဇြန္း တစ္ဝက္
သၾကား - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆီ - ၃ဇြန္း
ဆိုဒါ - လၻက္ဇြန္း တစ္ဝက္
ေရ - လိုသေလာက္
ဆီ -ေၾကာ္ရန္
တြဲဖက္ေပးရန္ -ပ်ားရည္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာငွက္ေပ်ာသီးကိုအခြံႏြာၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။ဂ်ံဳမႈန္႔ျဖဴးထားပါ။၅ဇြန္းခန္႔ပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးတခုဆီလူးထားပါ။
(၂)ပန္းကန္လံုးတခုတြင္မုန္႔ႏွစ္ေ၇တြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ထားပါ။ေရကိုေျဖးေျဖးဆီထည့္ၿပီးမပ်စ္မက်ဲေဖ်ာ္ပါ။
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးကာငွက္ေပ်ာသီးတခုဆီကိုမုန္႔ႏွစ္ရည္တြင္ႏွစ္ၿပီးအေ၇ာင္ရသည္ထိေၾကာ္ပါ။
(၄)ေ၇ႊေရာင္႐ပါကဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးအုန္းသီးနဲ႔ႏွမ္းနံ႔သင္းသင္းငွက္ေပ်ာေၾကာ္ကိုပ်ားရည္ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment