24 April 2017

ဆမိုင္ေျခာက္

Dry Semiya
ဆမိုင္လို႔လူသိမ်ားတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးကိုအိႏၵိယ၊ပါက စၥတန္၊နီေပါ၊ဘဂၤလားေဒ့ခ်္၊သီရိလကၤာေတြမွာေ တာ့ေမြးေန႔ပြဲ၊မဂၤလာပြဲေတြမွာ႐ိုးရာအခ်ိဳပြဲအျဖစ္တ ည္ခင္းေလ့႐ွိတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။ဒီတခါေတာ့အေျခာက္ျပဳလုပ္နည္းေမးထားသူမ်ားအတြက္မအီမစိမ့္ဘဲအေမြးနံ႔ေလ်ာ့ၿပီးလုပ္ထားတဲ့ဆိုဖီယာရဲ႕နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဆယ္မိုင္ေျခာက္ - ၁၅၀ ဂရမ္ (ေလွာ္ၿပီးသား)
ေရ - ၂၅၀ ml
သၾကား - ၁၀၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၃ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သီဟိုေစ့ သို႔ Almond - ၅၀ ဂရမ္
ဖာလာေစ့ - ႏွစ္ေစ့
ကရေဝးရြက္ - ၃ရြက္
စပ်စ္ေျခာက္ - လက္တစ္ဆုပ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဒယ္အိုးတခုတြင္ေထာပတ္ထည့္ႁပီးဖာလာေစ့ႏွင့္ကရေဝးရြက္ထည့္ပါ။ဆမိုင္ေျခာက္ကိုအနည္းငယ္ခ်ိဳးၿပီးထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၂)ေၾကာ္မိၿပီးပါကေရႏွင့္သၾကားထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၄)အဖံုးအုပ္ၿပီးဆမိုင္ဖတ္ေလးမ်ားႏူည့ံေအာင္တည္ေပးပါ။မၾကာခဏအထက္ေအာင္လွန္ေပးပါ။ (၅)ဆယ္မိုင္ေျခာက္မ်ားႏွပ္သြားပါကစပ်စ္ေျခာက္သစ္သီးေျခာက္တို႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ ဆယ္မိုင္အမ်ွင္ႀကီးျဖစ္ပါကေရပိုထည့္ေပးရန္လိုအပ္ပါတယ္။
.............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...