Prawn & Pumpkin Red Curry
အုန္းႏို႔နဲ႔ဟင္းခ်က္အႏွစ္တို႔ရဲ့သင္းပ်ံ့ေမြးႀကိဳင္ျပီးစပ္႐ွိန္း႐ွိန္းအရသာေၾကာင့္ထူးကဲလွတဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္ရလြယ္ကူျမန္ဆန္လို႔အိမ္႐ွင္မမ်ားႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ပုဇြန္ - ၅၀၀ ဂရမ္
ေရႊဖရံုသီး - ၅၀၀ ဂရမ္
အုန္းနို႔ - ၂၀၀ ml
အနီေရာင္ဟင္းခ်က္အနွစ္ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပုဇြန္ငံျပာရည္ -ႏွစ္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ေ႐ွာက္ခါးရြက္ - ႏွစ္ရြက္
ထိုင္းပင္စိမ္း(sweet basil)- တစ္ခက္
ဆား ၊င႐ုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
နံနံပင္/ထိုင္းပင္စိမ္း - အလွတင္ရန္
ငရုပ္သီးနီ နွစ္ေတာင့္ - အလွဆင္ရန္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
*************
(၁)ဦးစြာပုဇြန္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ကာအခြံသင္ေက်ာခြဲပီးဆားင႐ုပ္ေကာင္းျဖင့္နယ္ထားပါ။
(၂)ဖရံုသီးကိုအတံုးေသးေသးစိတ္ထားပါ။ေ႐ွာက္ရြက္၊င႐ုပ္သီးစိမ္းကိုစိတ္ထားပါ။ (၃)အိုးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးမီးေသးေသးျဖင့္ဟင္းခ်က္အနွစ္ကိုဆီသပ္ပါ။ဖရံုသီးထည့္ေ ၾကာ္ပါ။
(၄)ဖရံုသီးေၾကာ္မိၿပီးပါကဖရံုသီးက်က္ရံုေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးအုန္းနို႔ထည့္ပါ။ငံျပာရည္၊သၾကားတို႔ ကိုထည့္ပါ။
(၅)ဖရံုသီးႏူးၿပီးအုန္းနို႔အနည္းငယ္ခမ္းဆီျပန္လာပါကပုဇြန္၊ပင္စိမ္း၊ေ႐ွာက္ရြက္၊င႐ုပ္သီးတို႔ကိုထည့္ပါ။
(၆)ျပန္လည္ဆူပြက္ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးမီးဖိုမွခ်ပါ။ထိုင္းပင္စိမ္းင႐ုပ္သီးတို႔ျဖင့္အလွဆ င္ျပီးထမင္းျဖဴႏွင့္တြဲဖက္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment