အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
14 November 2016
အႏုဆုပ္
အညာထန္းလ်က္ထြက္တဲ့ေဒသေတြမွာလုပ္ေလ့႐ွိတဲ့အႏုဆုပ္ေခၚတဲ့ပဲဆုပ္ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။ငယ္စဥ္ခေလးဘဝေတြမွာသာစားခဲ့ဖူးၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ခုခ်ိန္မွာေတာ့လုပ္ေရာင္းတဲ့သူမေတြ႕ရ သေလာက္ျဖစ္ေနပါၿပီ။တေန႔ကယိုးဒယားေစ်းသြားရင္လိုခ်င္တဲ့ပစၥည္းမရခဲ့ဘဲသကာရည္ကိုေတြ႕ေတာ့အေမ့ကိုေမးတာသကာရည္ကဘာလုပ္တာလည္းေပါ့။အဲ့မွာအေမတို႔ငယ္ငယ္တုန္းကဖိုးဖိုးရြာျပန္ရင္သကာရည္ပံုးလိုက္သယ္လာၿပီးအႏုဆုပ္လုပ္ေရာင္းတဲ့အေၾကာင္းေျပာျပတယ္။ဒါနဲ႔ထံုးစံအတိုင္းစပ္စုစိန္လုပ္ၿပီးမျမင္ဖူးမစားဖူးတဲ့အညာကျမန္မာမုန္႔တခုက္ုလုပ္ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။လြယ္လြယ္ေလးနဲ႔႐ိုးရာအခ်ိဳမုန္႔ေလးမို႔လုပ္စားရေအာင္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္...
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ကုလားပဲမႈန္႔ (အက်က္)- ၁၅၀ဂရမ္
သကာရည္ - ၂၀၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.သကာရည္ကိုခဲေနပါကေရေႏြးတဇြန္းခန္႔ထည့္ၿပီးေညာင္ေစးပံုစံျဖစ္ေအာင္ေမြၿပီးေခ်ထားပါ။(အခ်ိဳ႕သကာရည္မွာေလသလပ္ၿပီးေျခာက္ေနတတ္ပါတယ္)
2.သကာရည္ပန္းကန္အတြင္းသို႔ပဲမႈန္႔အက်က္၁၂၀ဂရမ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။က်န္ပဲမႈန္႔လက္က်န္ကိုဘမ္းတခုတြင္ထည့္ထားပါ။
3.လံုး၍ရေသာအေနအထားထိနယ္ေပး ၿပီးမိမိႏွစ္သက္ရာအရြယ္ဆုပ္လံုးေပးပါ။
4.လံုးၿပီးသားအႏုဆုပ္ေလးမ်ားကိုပဲမႈန္ျဖဴးထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးလိမ့္ကာလူးေပးပါ။
5.အားလံုးလံုးၿပီးပါကဘမ္းကိုေနပူတြင္တရက္ျပၿပီးေျခာက္သြားပါကေလလံုေသာဘူးတြင္ထည့္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀အထက္ပါအခ်ိဳးမွာ၁၀လံုးမွ၁၅လံုးရ႐ွိပါတယ္။
❀ပံုစံျဖင့္ျပဳလုပ္လိုပါကဘမ္းတြင္ျဖန္႔ထ ည့္ၿပီးပံုစံခြက္ျဖင့္ျဖတ္ကာအထက္ပါနည္းအတိုင္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment