အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
18 May 2016
ငါးထမင္းနယ္
Traditional Fish Rice
ရွမ္းအစားအစာမ်ားကိုရွမ္းျပည္ေတာင္ပို္င္းေျမာက္ပို္င္းေဒသအလိုက္လုပ္နည္းေလးေတြကြဲၾကပါတယ္။ဆိုဖီယာကေတာ့ေျမာက္ပိုင္းသူပါ။ဒါေၾကာင့္ေတာင္ပိုင္းကစားေလ့စားထ႐ွိတဲ့အစားအစာမ်ားကိုေလ့လာသင္ယူဖို႔ဒီတလေတာင္ပိုင္းေနရာအေတာ္မ်ားမ်ားကိုသြားျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။ေတာင္ပိုင္းခရီးစဥ္တေလ်ာက္အစစအကူညီေပးခဲ့ၾကေသာညီမေလးယြန္းဖူးဖူးနွင့္တကြရွမ္းအစားအစာမ်ားေဒသစာသိလိုသည္မ်ားကိုစိတ္႐ွည္စြာ႐ွင္းျပခ်က္ျပေျပာျပေပးၾကတဲ့ေနာင္မြန္လိြဳင္ေကာ္မွေဆြမ်ိဳးမ်ားျဖစ္ၾကေသာမမႀကီးႏွင့္ညီအစ္မမ်ားတူမေလးမ်ားအားလံုးကိုဒီပို႔စ္ေလးကေနေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါရေစ႐ွင္ ...
ငါးထမင္းနယ္ကိုသားေရစာအျဖစ္စားျကသလိုုထမင္းအျဖစ္လည္းသံုုးေဆာင္နိုုင္ပါတယ္။ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအရသာထူးတဲ့႐ိုးရာအစားစာေလးျဖစ္ပါတယ္။လုုပ္စားၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ရွမ္းဆန္ (ယာဆန္) - နို႔ဆီဘူး ၄ဘူး
ဆား - ၁ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ငါးရ႕ံ - တစ္ကီလို
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၄၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴနႏြင္းဆီခ်က္ - တစ္ပန္းကန္
တြဲဖက္စားရန္
**********
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
ငရုပ္သီးေျခာက္ေၾကာ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ေသးေသး
ဂ်ဴးျမစ္
နံနံပင္
သားေရပြေၾကာ္/ႏွမ္းထူမုန္႔ႂကြပ္/ ဆန္လံုးစီ
ဆန္ေလွာ္ဟင္းခါး
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
*************
(၁)ဦးစြာပထမထမင္းက္ိုဆားထည့္ၿပီးအရင္ခ်က္ရပါ့မယ္။ရွမ္းဆန္ယာဆန္ကေတာ့အေကာင္းဆံုးပါ။မရွိလ်ွင္ဆူရွီဆန္ကိုအစားထိုးနိုင္ပါတယ္။ဆန္ေဆးၿပီးလိုအပ္ေသာေရပမာဏထည့္ပါ။ေပါင္းအိုးမွအၫႊန္းတိုင္းထည့္နိုင္ပါတယ္။ထမင္းက်က္ပါကအဖံုးလပ္ထားၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၂)ငါးရ့ံကိုနႏြင္းထည့္ၿပီးသီးသန္႔ျပဳတ္ၿပီးအရိုးထြင္ထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုျပဳတ္ၿပီးအခြံသင္ကာေၾကေအာင္ေခ်ၿပီးအနည္းငယ္ေျခာက္ေအာင္ျပန္ခ်က္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴနႏြင္းဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ၊
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဘမ္းသို႔မဟုတ္အိုးႀကီးႀကီးတခုတြင္ထမင္းငါးခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္မ်ားမ်ားႏွင့္နႏြင္းဆီခ်က္တို႔ကိုထည့္ၿပီးေစးျပီးသမေအာင္နယ္ေပးပါ။
(၄)အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးလိုအပ္ပါက ဆားအနည္းငယ္ျဖည့္စြက္ပါ။
(၅)စီးေထြးလာပါကမိမိနွစ္သက္ရာအ႐ြယ္လံုးၿပီးအနည္းငယ္ျပန္ျပားေပးပါ။
(၆)အားလံုးျပဳလုပ္ၿပီးစီးပါကပံုတြင္ျပထားသည့္အတိုင္းၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ဂ်ဴးျမစ္ၾကက္သြန္ျဖဴနံနံပင္၊ႏွမ္းထူမုန္႔ႂကြပ္ငါးျပဳတ္ဟင္းခ်ိဳတို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
...............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment