ေရမုန္႔ ♡
ျမန္မာမုန္႔ေလးေတြကိုျမန္မာျပည္ေနခ်ိန္မွာအမွတ္တမဲ့ေနခဲ့က်ေပမဲ့အေဝးေရာက္သြားေတာ့မွသတိရၿပီးတမ္းတတတ္လာတယ္။ကိုယ္လုပ္တတ္သေလာက္ေလးလုပ္စားျဖစ္သလိုမတတ္တာေလးေတြကိုလည္းနီးစပ္ရာကိုေမးျမန္ၿပီးစမ္းလုပ္စားျဖစ္ခဲ့တယ္။အညာဘက္မွာေတာ့ႏူးညံ့တဲ့ေရမုန္႔ကိုမနက္ခင္းစာအျဖစ္အေၾကာ္စံုနဲ႔တြဲဖက္စားလိမ့့္႐ွိပါ တယ္။ဆိုဖီယာလုပ္စားျဖစ္တဲ့ေရမုန္႔အခ်ိဳးေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ဆန္မႈန္႔ - ၃ဘူး(၄၅၀ဂရမ္) (ႏို႔ဆီဘူး)
ဆား - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ေဆာ္ဒါ - ဇြန္းတဝက္ လၻက္ဇြန္း
ေရ - ၄ဘူးခြဲ (ႏို႔ဆီဘူး)
ေရေႏြးပူ - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲျပဳတ္ - တစ္ပန္းကန္
နံနံပင္ - တစ္စည္း
ႏွမ္းေထာင္း-အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
တြဲဖက္စားရန္
**********
အေၾကာ္စံု
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ဆန္တျပည္ကိုေကာက္ညင္းလက္တစ္ဆုပ္ထည့္ၿပီးေရစိမ္ႀကိတ္ကာစစ္ထားအေျခာက္ခံထားေသာဆန္မႈန္႔ကိုသံုးထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။(၂)မုန္႔ျပဳလုပ္ရန္ငစိန္ဆန္ၾကမ္းမွာအေကာင္းဆံုးျဖစ္ပါတယ္။အျခားဆန္ကိုလည္းအသံုးျပဳႏိုင္ေပမဲ့ေရေႏြးအခ်ိဳးကိုသတိျပဳရန္လိုအပ္ပါတယ္။
(၃)မုန္႔ႏွစ္ေဖ်ာ္ရန္ဆန္မႈန္႔၃ဘူးတြင္ဆားအနည္းငယ္ေဆာ္ဒါလၻက္ဇြန္းတဝက္ထည့္ပါ။ေရႏို႔ဆီဘူးေလးဘူးခြဲတြင္ေရေႏြးပူပူ၃ဇြန္းေရာၿပီးေမြေပးကာမုန္႔ႏွစ္ရည္ေဖ်ာ္ထားပါ။
(၄)ဆန္ကိုေရစိမ္ေရစစ္ၿပီးအမႈန့္ႀကိတ္သံုးပါကမုန္႔ႏွစ္ရည္ႏွပ္ထားရန္မလိုဘဲတန္းၿပီးမုန္႔လုပ္ႏုိင္ပါတယ္။ဆန္မႈန္႔ေျခာက္ကိုအသံုးျပဳပါကနာရီဝက္ခန္႔ႏွပ္ထားေပးဖို႔လိုအပ္ပါတယ္။
(၅)ေရမုန္႔ျပဳလုပ္ရန္မုန္႔ႏွစ္ရည္အသင့္ျဖစ္ပါနံနံပင္ပဲျပဳတ္ႏွင့္ႏွမ္းေထာင္းတို႔ကိုအသင့္ျပင္ထားပါ။
(၆)အိုးပူလာပါကဆီအနည္းငယ္လူးၿပီးမုန့္ႏွစ္ရည္ကိုသမေအာင္ေမြေပးၿပီးေယာက္ခ်ိဳျဖင့္တဇြန္းခပ္ထည့္ကာအိုးအႏံွံ႔ေရာက္ေအာင္ျဖန္႔ေပးပါ။ပဲျပဳတ္နံနံပင္ႏွင့္ႏွမ္းေထာင္းထည့္ပါ။
(၇)မုန္႔ႏွစ္က်က္ပါကအေပၚဖက္မွဆီအနည္းငယ္ပုတ္ေပးၿပီးထုတ္ယူကာအေၾကာ္စံျုဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀အသံုးျပဳေသာဆန္အမ်ိဳးအစားေပၚမူတည္ၿပီးေရေႏြးကိုခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ပါ။ဆန္ႏုဆန္ေခ်ာျဖစ္ပါကေလ်ွာ့ထည့္ပါ။
❀❀မုန္႔ေရပါးလမ္းသရဲမုန္႔ျပဳလုပ္လိုပါကဆီကိုပိုသံုးၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးင႐ုပ္သီးမဆလာအုန္းသီးစိမ္းပဲပင္ေပါက္ေဂၚဖီစသည္တို႔ကိုေဒသအလိုက္ထည့္ၿပီးျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
12 May 2016
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment