16 February 2016

ႏို႔ဆီခ်က္နည္း

Homemade Condensed Milk

ႏို႔ဆီကိုေတာ့မိသားစုအေတာ္မ်ားမ်ားအိမ္မွာလၻက္ရည္ေကာ္ဖီေဖ်ာ္ရာတြင္သံုးျဖစ္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။အခ်ိဳ႕ေသာႏို႔ဆီေတြမွာအထားခံေဆးမ်ားက်န္းမာေရးနဲ႔မကိုက္ညီေသာအဆီမ်ားကိုအသံုးျပဳထားတယ္လို႔ေျပာၾကလို႔မသံုးရဲၾကသူမ်ားလည္း႐ွိၾကပါတယ္။ဒီနည္းေလးကဆိုဖီယာရဲ႕မိဘမ်ားခ်က္ခဲ့တဲ့နည္းကိုအနည္းငယ္ျပင္ဆင္ထားျခင္းသာျဖစ္ပါတယ္။အိမ္မွာသန္႔႐ွင္းလတ္ဆပ္စြာခ်က္ၿပီးအသံုးျပဳႏိုင္မဲ့နည္းေလးျဖစ္လို႔အိမ္႐ွင္မမ်ားအတြက္မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ႏြားႏို႔ - တစ္လီတာ
သၾကား - ၃၀၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၃ ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဗီနီလာအန႔ံ - ႏွစ္စက္ (ထည့္လိုက)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ႏြားႏို႔ကိုဆူပြက္ေအာင္အရင္တည္ပါ။
(၂)ဆူပြက္ပါကပိတ္စတခုျဖင့္စစ္ပါ။
(၃)စစ္ထားၿပီးသားႏြားႏို႔ကိုေအာက္ေျခထူေသာအိုးသို႔မဟုတ္ေႂကြအိုးတြင္ထည့္ပါ။သၾကားထည့့္ၿပီးတည္ပါ။
(၄)ဆူပြက္ပါကမီးကိုအေသးဆံုးအေနထိေလ်ာ့ခ်ၿပီးအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၅)တနာရီခန္႔ေမြေပးၿပီးႏို႔သံုးပံုတပံုက်န္ေသာအေနအထားတြင္မီးပိတ္ကာေထာပတ္ခဲႏွင့္ဗီနီလာအနံထည့္ကာသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၆)ရလာေသာႏို႔ဆီကိုအေအးခံကာသန္႔႐ွင္းေျခာက္ေသြ႔ေသာပုလင္းျဖင့္ထည့္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္သိမ္းဆည္းကာလိုသလို အသံုးျပဳႏိုင္ၿပီျဖစ္ပါတယ္။
❀ ❀ ပိတ္စျဖင့္မစစ္ဘဲျပဳလုပ္ပါကႏို႔ကြဲၿပီးေခ်ာေမြ႔ေသာႏို႔ဆီမရႏိုင္။
❀❀  ❀အသံုးျပဳေသာသၾကားမီးအေနထားတို့ေပၚမူတည္ၿပီးရ႐ွိလာေသာႏို႔ဆီအေရာင္ကြဲျပားႏိုင္ပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...