Kimchi Hotpot
❀ ❀ ❀
ကိုးရီးယားေဟာ့ေပါ့ဆိုင္မွာတပြဲကိုတေယာက္စာပံုစံေလးေတြေရာင္းတဲ့ကင္မ္ခ်ီေဟာ့ေပါ့ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။မိမိႏွစ္သက္ရာအသားသို႔မဟုတ္ဖက္ထုပ္ျဖင့္လည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအစာေျပအျဖစ္လုပ္စားနိုင္သလိုညေနခင္းစာအျဖစ္လည္းတည္ခင္းနိုင္ပါတယ္။
တခါတရံခံတြင္းပ်က္လို႔ခ်ဥ္ငံစပ္ေဟာ့ေပါ့ေလးလုပ္စားခ်င္သူမ်ားအတြက္လည္းအဆင္ေျပတာမို့လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ၾကက္သား/အမဲသားႏုႏု - အနည္းငယ္
ပဲၾကာဇံ - လက္တစ္ဆုပ္
႐ွီတာခီမိႈ - ၂ပြင့္
အီႏိုကီမိႈ(အပ္မိႈ) - အနည္းငယ္
ငါးေျခာက္ေၾကာ္ - အနည္းငယ္
ပဲပိစပ္ပဲပင္ေပါက္ - အနည္းငယ္
ကင္မ္ခ်ီ - တစ္ပန္းကန္
ပဲျပား - တစ္စိတ္
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ - တစ္ပန္းကန္
ၾကက္သြန္မိတ္- အနည္းငယ္
ႏွမ္း - အနည္းငယ္
ဆား - ဇြန္းတဝက္ လၻက္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဦးစြာႏွစ္သက္ရာအသားကိုပါးပါးလႊာလႊာလွီးထားပါ။ပင္လယ္စာျဖင့္လည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
(၂)ပဲၾကာဇံကိုေရစိမ္ထားပါ။ပဲပင္ေပါက္သန္႔စင္ထားပါ။႐ွီတာခီမႈိကိုခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ။ကင္မ္ခ်ီေသးေသးစိတ္ထားပါ။
ငါးေျခာက္ကိုဆီပူထိုးထားပါ။
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဟင္းရည္အိုးတည္ရန္ျပင္ဆင္ပါ။ၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔မဟုတ္အသင့္သံုးၾကက္ျပဳတ္ရည္သံုးႏိုင္ပါတယ္။
**အသင့္သံုးၾကက္ျပဳတ္ရည္အသံုးျပဳပါကဟင္းခပ္မႈန္႔ဆားတို႔က္ိုခ်ိန္ဆၿပီးထည့္ပါ။
(၄)ဟင္းရည္အိုးထဲသို႔ငါးေျခာက္ကိုေသးေသးဖဲ့ၿပီးထည့္တည္ထားပါ။ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ပါ။
(၅)ဆူပြက္ပါကပဲၾကာဇံပဲပင္ေပါက္႐ွီတာခီမိႈတို႔ကိုထည့္ပါ။ကင္မ္ခ်ီေသးေသးစိတ္ထားသည္ကိုထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
(၆)အရသာအေနေတာ္ပါကမီးဖိုမွခ်ခါနည္းတြင္အီႏုိကီ(အပ္မိႈ)ပဲျပားႏွင့္အသားပါးပါးလႊာထားသည္ကိုထည့္ၿပီးၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴးႏွမ္းျဖဴးကာေဟာေပါ့ၾကည့္ျဖစ္ေစထမင္းျဖဴႏွင့္တြဲဖက္၍ျဖစ္ေစတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment