3 December 2015

ငွက္ေပ်ာအုန္းနို့သာကူ


Pengat Pisang
ငွက္ေပ်ာသီးကိုအခ်ိဳပြဲအျဖစ္ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္စားၾကတဲ့ထဲကအုန္းႏို႔နဲ႔ေရာၿပီးက်ိဳတာကိုျမန္မာ၊ယိုးဒယား၊မေလး႐ွားနဲ႔ဗီယက္နမ္တို႔လုပ္နည္းလည္းဆင္တူၾကပါတယ္။အခုလုပ္ထားတာေလးကမေလး႐ွား အခ်ိဳ ပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ဖီးၾကမ္းငွက္ေပ်ာ - ေလးလံုး
သာကူ -၁၀၀ဂရမ္
ထန္းလ်က္ - ၁၅၀ဂရမ္
ေရ -တစ္လီတာ
ဆား - အနည္းငယ္
ဆြမ္းေမြးရြက္ - ၃ေခ်ာင္း
အုန္းႏို႔ - ၁၀၀ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)အိုးတခုတြင္ေရထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။ဆူပြက္ပါကသာကူကိုေရေဆးၿပီးထည့္ပါ။သာကူမ်ားမကပ္ေစရန္ေမြေပးပါ။
(၂)ဆူပြက္ပါက၃မိနစ္ခန္႔႔ေမြေပးၿပီးမီး ပိတ္ၿပီးအဖံုးအုပ္ကာဆယ္မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
(၃)သာကူအစံေပ်ာက္လုေပ်ာက္ခင္အေနအထားရပါကဇကာျဖင့္စစ္ၿပီးသာကူကိုေရေအးေလာင္းၿပီးေဆးထားပါ။(အေစးေလ်ာ့ရန္)
(၄)ငွက္ေပ်ာသီးကိုအခြံသင္ၿပီးခပ္ထူထူေစာင္းေစာင္းလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၅)အိုးထဲတြင္ေရငွက္ေပ်ာသီးႏွင့့့့့္ဆြမ္းေမြးရြက္ကိုထည့္ပါ။ဆားအနညး္ငယ္ထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။
(၆)ဆူပြက္လာပါကအေပၚယံတက္လာေသာအျမဳတ္မ်ားကိုခပ္ထုတ္ပစ္ပါ။
(၇)ငွက္ေပ်ာသီးႏူးအိပါကထန္းလ်က္ထည့့္ပါ။သာကူျပဳတ္ထားသည္ကိုထည့့္ၿပီးျပန္လည္ဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။သာကူမ်ားလံုးမေနေစရန္ေမြေပးပါ။
(၈)ခ်ခါနည္းတြင္အုန္းႏို႔ထည့္ၿပီးေမြေပးၿပီး အပူျဖစ္ေစအေအးျဖစ္ေစေျမပဲႏွမ္းေထာင္းျဖဴးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...