ခရမ္းခ်ဥ္သီးထမင္း
ေထာပတ္ထမင္း၊အုန္းထမင္း၊ပဲထမင္း၊ဒန္ေပါက္၊ၾကက္ဆီ ထမင္းအမ်ိဴးမ်ိဳးေသာထမင္းခ်က္နည္းေတြကေတာ့နားယ ဥ္ၿပီးသားျဖစ္သလိုအလွဴပြဲ၊ေမြးေန႔ပြဲေတြမွာအၿမဲလိုတည္ခ င္းေလ့ရွိၾကပါတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးထမင္းကိုေတာ့ကိုယ့္ပတ္ဝန္း က်င္မွာၾကားရခဲပါတယ္။အလွဴမဂၤလာပြဲေမြးေန႔ပြဲေတြမွာအရသာထူးထူးျခားျခားေလးနဲ႔အသစ္အဆန္းတမ်ိဳးနဲ႔တည္ခင္းမိတ္ဆက္ေပးနိုင္ဖို႔မေလးခရမ္းခ်ဥ္သီးထမင္းခ်က္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဆန္(Basmati ) - ၄ခြက္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
နို႔စိမ္း - ၂ခြက္
ေရ - ၃ခြက္ခြဲ
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သၾကား - ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ေျမာင္း
ဂ်င္း -၃ျပား
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ ၂လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစားTomato Puree သံုးနိုင္ပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္ - ၃ဇြန္း (Tomato Paste )
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - ၂ေခ်ာင္းအေသး
ဖာလာေစ့ - ၂ေစ့
ေလးညင္းပြင့္ - ၂ပြင့္
နာနတ္ပြင့္ - တစ္ပြင့္
ဆြမ္းေမြး႐ြက္ - ၂ေခ်ာင္း
ဆီ - ၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
*************
(၁)ဦးစြာဆန္ေဆးၿပီးေရ၊နို႔စိမ္း၊ဆား၊သၾကား၊ဆြမ္းေမြး႐ြက္ထည့္ ၿပီးအသင့္ျပင္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္းကိုေရာၿပီးႀကိတ္ထားပါ။
(၃)ခရမ္းခ်ဥ္သီးသံုးပါကေသးေသးစိတ္ထားပါ။အေရာင္လွေစရန္ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္သံုးျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
(၄)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတခုကိုအပူေပးၿပီးဆီ ထည့္ပါ။ဖာလာ၊ေလးညင္း၊နာနတ္ပြင့္၊သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ထည့္ၿပီးဆီသပ္ပါ။
(၅)အနံ႔ေမႊးလာပါကႀကိတ္ထားသည့္ၾကက္သြန္အေရာကို ဆီသပ္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္ထည့္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့့္ၿပီးအနံ႔ေမႊးလာလ်ွင္မီးပိတ္ၿပီးအသင့္ျပင္ဆင္ထားေသာထမင္းေပါင္းအိုးထဲသို႔ထည့္ကာသမေအာင္ေမြေပးၿပီးခလုတ္နွိပ္ကာခ်က္ထားပါ။
(၆)ဆယ္မိနစ္ခန္႔တႀကိမ္အထက္ေအာက္ေမြေပးပါ။ခလုတ္ျပဳတ္ၿပီးထမင္းက်က္လ်ွင္ရနံ႔သင္းပ်ံ့အရသာ စိမ့္လွတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးထမင္းကိုနွစ္သက္ရာၾကက္သား၊ၾကက္ေၾကာ္၊သီးစံု သနပ္၊သခြားသီးတို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခ င္းနိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
30 July 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment