ျမန္မာ့ရိုးရာမုန္႔တမ်ိဳးျဖစ္တဲ့မုန္႔ဆီေၾကာ္ကိုျမန္မာတိုင္းသိ ၾကသလိုနွစ္လည္းနွစ္သက္ၾကမွာပါ။အထူးသျဖင့္အေဝးေ ရာက္ေနသူမ်ားကပိုၿပီးတမ္းတေလ့ရွိၾကပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့အိမ္ျပန္တိုင္းမျဖစ္မေနသြားရွာဝယ္စားတတ္သလို အျပန္လည္းအၿမဲယူလာျဖစ္ပါတယ္။ငယ္ငယ္ကမႏၲေလးမွာႀကီးေတာ့ရပ္ကြက္ထဲကတနွစ္တခါ အသိမိတ္ေဆြအိမ္ေတြမွာမုန္႔ဆီေၾကာ္ၿပီဆိုရင္ေဘးကထိုင္ၾကည့္ခဲ့့တယ္။မုန္႔ျဖဴမုန္႔နီဆိုၿပီးေၾကာ္ၾကပါတယ္။အေဝးေရာက္ေနသူမ်ားအဖို႔ခုေၾကာ္ထားတဲ့အခ်ိဳးေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း(ရွစ္ခ်ပ္စာ)
****************
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၂၀၀ ဂရမ္
ဆန္မႈန္႔ - ၅၀ ဂရမ္
ထန္းလ်က္ -၂၅၀ ဂရမ္
ေရ - ၂၈၀ ml
ဆား - အနည္းငယ္
ေျမပဲေထာင္း- တစ္ပန္းကန္
နွမ္း - တစ္ပန္းကန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
*************
(၁)ဦးစြာထန္းလ်က္ ၂၅၀ ဂရမ္ကိုေရ၂၈၀mlထည့္ၿပီးက်ိဳပါ။
(၂)ထန္းလ်က္ေပ်ာ္ပါကဇကာျဖင့္အမွိုက္မ်ားကိုစစ္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၃)ဆန္မႈန္႔နွင့္ေကာက္ညင္းမႈန္႔အေရာကိုဇလံုတခုတြင္ထည့္ပါ။ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ထန္းလ်က္ရည္ခပ္ေႏြးေႏြးအေနအထားတြင္ေရာထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြပါ။ေျမပဲေထာင္းနွင့္နွမ္းထည့္ပါ။အုန္းသီးထည့္လိုကပါးပါးစိတ္ထည့့္ပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္အိုးအျပန္႔တြင္ဆီလက္တလံုးခန္႔ထည္ၿပီးအပူေပးပါ။
(၅)ဆီပူလာပါကမုန္႔နွစ္ရည္တစ္ဇြန္းခပ္ၿပီးေလာင္းထည့္ပါ။
(၆)မုန္႔နွစ္ျပန္႔ရန္အိုးကိုအနည္းငယ္လႈပ္ေပးပါ။
(၇)အနည္းငယ္အေရာင္ရပါကတဖက္သို႔လွန္ေပးၿပီးဆက္ေၾကာ္ပါ။ၾကာၾကာေၾကာ္လ်ွင္မာတတ္သည္။
(၈)၂ဖက္လံုးအေရာင္ရပါကဆယ္ယူဆီၿပီးဒန္အိုးတြင္ငွွက္ေပ်ာဖက္တထပ္ဆီခင္းထည့္ကာအဖံုးအုပ္ထားပါ။
***ငွက္ေပ်ာဖက္န႔ံသင္းသင္းမုန္႔ဆီေၾကာ္မွာေၾကာ္ၿပီးေနာက္ရက္မ်ားတြင္ပိုစားေကာင္းပါတယ္ ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment