21 July 2015

Prawn Floss Bread

Prawn Floss Bread
ပုဇြန္မႈန္႔ေပါင္မုန္႔

ေပါင္မုန္႔ကိတ္မုန္႔လုပ္တာဆိုဖီယာ့ရဲ႕လိုင္းမဟုတ္လို႔သိပ္မက်ြမ္းက်င္ပါဘူး။တခါတေလစားခ်င္တာေလးရွိရင္ကိုယ့္ဘာကိုယ္လုပ္စားၾကည့္တာေလာက္ပါ။ေရာင္းတမ္းဝင္ေလာက္ေအာင္အရမ္းအေကာင္းႀကီးေတာ့မဟုတ္ေပမဲ့အိမ္မွာမိသားစုစားဖို႔စမ္းလုပ္ၾကည့္ခ်င္သူတို႔အဖို႔အဆင္ေျပနိုင္မဲ့လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဂ်ံဳ - ၄၅၀ဂရမ္
Yeast - ၂ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
သၾကား - ၆၅ ဂရမ္
ဆား - အနည္းငယ္
ေထာပတ္ - ၃၀ ဂရမ္
ႏြားႏို႔ ေႏြေႏြး - 1ခြက္ (၂၅၀ ml)
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
Prawn Floss - တစ္ပန္းကန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
*************
(၁)ဦးစြာဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳသၾကားဆားႏွင့္yeastကိုထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္ၾကက္ဥအႏွစ္ေထာပတ္ႏွင့္ႏို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေ အာင္ေမြေပးပါ။ဂ်ံဳလံုးကိုစားပြဲတြင္တင္ၿပီးဖိေျခ၍ေ ခ်ာမြတ္လာသည္ထိဆယ္မိနစ္ခန္႔နယ္ေပးပါ။
(၃)ေခ်ာေမြ႔လာပါကဂ်ံဳလံုးကိုဆီလူးၿပီးဇလံုတြင္ထည့္ကာပလပ္စတစ္အုပ္ၿပီး၂နာရီခန္႔အပြခံထားပါ။
(၄)ပြလာေသာဂ်ံဳကိုရွစ္ပိုင္းပိုင္းျပီးလံုးထားပါ။
(၅)ပထမဂ်ံဳတလံုးကိုျဖန္​႔ၿပီးပုဇြန္​မႈန္​႔၂ဇြန္​းထည့္​့ၿပီးအစာသြပ္​ပါ။​ေသခ်ာလံု​ေအာင္​ပိတ္​ၿပီးဘမ္​းထဲတြင္​ပိတ္​ထားသည္​ကို​ေအာက္​​ေျခကထားပါ။
တလံုးနွင့့္တလံုးလက္ေလးလံုးခန္႔ျခားထားပါ။
(၇)အားလံုးၿပီးလ်ွင္ပလပ္စတစ္အုပ္ၿပီးမိနစ္၃၀ခန္႔အပြခံထားပါ။
(၈)ပြလာပါကၾကက္ဥအကာသုတ္ေပးၿပီးoven၁၈၀ံCတြင္မိနစ္၂၀ခန္႔ဖုတ္ၿပီးထုတ္ယူကာအေပၚမွမေရာနစ္သုတ္ေပးၿပီးPrawn Floss ျဖဴးကာသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
*** Prawn Floss ကိုSuper Market မ်ားတြင္ဝယ္ယူနိုင္ပါတယ္။Prawn Floss ေနရာတြင္အျခားနွစ္သက္ရာယိုတို႔ ကိုအစားထိုးထည့္ၿပီးျပဳလုပ္နိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...