21 July 2015

ၾကက္ဥဖတ္ထုပ္

Egg Wonton

ဖတ္ထုပ္ဖက္မပါဘဲၾကက္ဥနဲ႔ဖတ္ထုပ္ျပဳတ္ဖတ္ထုပ္ေၾကာ္ေလးလုပ္စားရေအာင္ေနာ္။ျပဳလုပ္ရတာနည္းနည္းအႏုစိတ္ေပမဲ့လုပ္ထြက္လာေတာ့ေပ်ာ္စရာေကာင္းပါတယ္ ။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ၾကက္ဥ - သံုးလံုး
ဆား - အနည္းငယ္
ၾကက္ဥကိုဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးေၾကေအာင္ေခါက္ထားပါ
အစာသြပ္ရန္လုိအပ္ေသာပစၥည္း
*****************
နွစ္သက္ရာအသားစဥ္းထားတာ - တစ္ပန္းကန္
ပဲငံျပာရည္ - တဇြန္း
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
ွနွမ္းဆီေမြး - အနည္းငယ္
ငရုပ္ေကာင္း- အနည္းငယ္
ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုထည့္ၿပီးဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ေၾကာ္ေပးပါ။ အစိမ္းထည့္လိုကထည့္နိုင္သည္။ၾကက္ဥဖတ္ထုပ္ကိုေသျခာျပန္ျပဳတ္ရပါမယ္။
ၾကက္ဥဖတ္ထုပ္လုပ္နည္း
**************
(၁)အိုးမကပ္ေသာဒယ္တခုကိုအပူေပးၿပီးဆီအနည္းငယ္ထည့္ကာနွ႔ံေအာင္လူးေပးပါ။ၾကက္ဥထည့့္လိုက္သည္နွင့္က်က္နိုင္သည့္အေနအထားပူရပါမယ္။အိုးမပူပါကၾကက္ဥအရည္ထည့္စဥ္အဝိုင္းအေနထားရရန္ခက္ပါတယ္။
(၂)ေခါက္ထားေသာၾကက္ဥကိုပုလင္းဖံုးတဖံုးစာခန္႔ခပ္ၿပီးအိုးထည္းသို႔သာသာေလးအဝိုင္းပံုစံရေအာင္ထည့္ပါ။
(၃)မီးကိုအတိုးေလ်ာ့လုပ္ေပးရပါမယ္။ (၄)ၾကက္ဥအေပၚမ်က္နွာျပင္မေျခာက္ခင္ ၾကက္သားေၾကာ္ကိုဇြန္းေသးေသးျဖင့္ခပ္ထည့္ၿပီးၾကက္ဥအျပားေလးလျခမ္းပံုျဖစ္ေအာင္ကိုေခါက္ေပးပါ။ ၾကက္ဥအတြင္းသားမ်ားကပ္သြားပါလိမ့္မယ္။ (၅)ကပ္သြားပါကၾကက္ဥဖတ္ထုပ္အနားေလးကိုသာသာဖိေပးၿပီး ဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ေၾကာ္ပါ။ ၾကက္ဥအက်က္လြန္လ်ွင္မကပ္ပါ။ မကပ္ပါက ၾကက္ဥအရည္ေလးျဖင့္တို႔ၿပီးကပ္ေပးနိုင္ပါတယ္။ (၆)ေၾကာ္ၿပီသားဖတ္ထုပ္ေလးမ်ားကိုပန္းကန္တခ်ပ္တြင္ထည့္ထားပါ။ဖက္ထုပ္ေၾကာ္အျဖစ္တည္ခင္းရန္နွစ္သက္ရာေဆာ့စ္ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းနိုင္ပါၿပီ။
ၾကက္ဥသံုးလံုးကိုဖတ္ထုပ္အခုနွစ္ဆယ္ျပဳလုပ္နိုင္ပါတယ္။
ဖက္ထုပ္ျပဳတ္ျပဳလုပ္နည္း
******************
ဟင္းခ်ိဳကိုမိမိနွစ္သက္ရာပံုစံခ်က္နိုင္ပါတယ္။ဟင္းခ်ိဳအတြက္ၾကက္ျပဳတ္ရည္တည္ထားပါ။ဆူပြက္ပါက ပဲၾကာဇံနဲ႔ပဲ႐ြက္ထည့္ျပီးၾကက္ဥဖတ္ထုပ္ေလးထည့္ပါ။ အရသာ ငံျပာရည္ ခရုဆီ၊ ဆီေမြး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီ ခ်က္၊ ငရုပ္ေကာင္းထည့္ၿပီးဆူပြက္ပါကတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...