19 July 2015

အမဲခ႐ုဆီမႈိဟင္း

Stir Fry Beef in Oyster Sauce

အမဲခ႐ုဆီမိႈဟင္းေလးပါ။အမဲသားမစားသူမ်ားအျခားႏွစ္သက္ရာျဖင့္အစားထိုးၿပီးေၾကာ္နိဳင္ပါတယ္။အခ်ိန္တိုတိုနဲ႔ခ်က္ရလြယ္ကူျမန္ဆန္ၿပီးအရသာ႐ွိတဲ့ဟင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
အမဲသား သို႔ ႏွစ္သက္၇ာအသား - ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ ႀကီးႀကီး - တစ္လံုး
င႐ုပ္ခ်ိဳ - တစ္လံုး
ေကာက္႐ိုးမႈိ - လက္တစ္ဆုပ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ခ႐ုဆီ - ၂ဇြန္း
ဟင္းခတ္မႈန္႔ - ဇြန္း တဝက္
ေကာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ သို႔ ေ၇ - အနည္းငယ္
သၾကား - ဇြန္းတဝက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)အသားကိုပါးပါးလွီးထားပါ။(မိုးခိုသား)ၾကက္သြန္ကိုအကြင္းထူထူလွီးထားပါ။င၇ုပ္ခ်ိဳကိုလည္းအကြင္းလိုက္လွီးပါ။ ေကာက္႐ိုးမိႈ သို႔ႏွစ္သက္ရာမိႈကိုထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။ေကာ္မႈန္႔ကိုေရ၂ဇြန္းျဖင့္ေဖ်ာ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ႐ိုက္ျပားထားပါ။
(၂)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကပန္းကန္းတခုတြက္ထည့္ၿပီးေကာ္မႈန္႔မွ အပအရသာအားလံုးကိုထည့္ပါ။
(၃)ဒယ္အိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီထည့္ပါ။ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို တခါတည္းခ်ေၾကာ္ပါ။မီးျပင္းျဖင့္ေၾကာ္ပါ။အသားအေရာင္ေျပာင္းပါကၾကက္ျပဳတ္ရည္အနည္းငယ္ထည့္ကာေကာ္မႈန့္ေဖ်ာ္ထားသည္ကိုထည့္ၿပီးခပ္ျမန္ျမန္ေမြၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ မီးျပင္းျဖင့္ခဏသာေၾကာ္ေသာဟင္းျဖစ္၍ႏူးညံ့ေသာအသားကိုအသံုးျပဳပါ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...