Stir Fry Beef in Oyster Sauce
အမဲခ႐ုဆီမိႈဟင္းေလးပါ။အမဲသားမစားသူမ်ားအျခားႏွစ္သက္ရာျဖင့္အစားထိုးၿပီးေၾကာ္နိဳင္ပါတယ္။အခ်ိန္တိုတိုနဲ႔ခ်က္ရလြယ္ကူျမန္ဆန္ၿပီးအရသာ႐ွိတဲ့ဟင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
အမဲသား သို႔ ႏွစ္သက္၇ာအသား - ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ ႀကီးႀကီး - တစ္လံုး
င႐ုပ္ခ်ိဳ - တစ္လံုး
ေကာက္႐ိုးမႈိ - လက္တစ္ဆုပ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ခ႐ုဆီ - ၂ဇြန္း
ဟင္းခတ္မႈန္႔ - ဇြန္း တဝက္
ေကာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ သို႔ ေ၇ - အနည္းငယ္
သၾကား - ဇြန္းတဝက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)အသားကိုပါးပါးလွီးထားပါ။(မိုးခိုသား)ၾကက္သြန္ကိုအကြင္းထူထူလွီးထားပါ။င၇ုပ္ခ်ိဳကိုလည္းအကြင္းလိုက္လွီးပါ။ ေကာက္႐ိုးမိႈ သို႔ႏွစ္သက္ရာမိႈကိုထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။ေကာ္မႈန္႔ကိုေရ၂ဇြန္းျဖင့္ေဖ်ာ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ႐ိုက္ျပားထားပါ။
(၂)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကပန္းကန္းတခုတြက္ထည့္ၿပီးေကာ္မႈန္႔မွ အပအရသာအားလံုးကိုထည့္ပါ။
(၃)ဒယ္အိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီထည့္ပါ။ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို တခါတည္းခ်ေၾကာ္ပါ။မီးျပင္းျဖင့္ေၾကာ္ပါ။အသားအေရာင္ေျပာင္းပါကၾကက္ျပဳတ္ရည္အနည္းငယ္ထည့္ကာေကာ္မႈန့္ေဖ်ာ္ထားသည္ကိုထည့္ၿပီးခပ္ျမန္ျမန္ေမြၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ မီးျပင္းျဖင့္ခဏသာေၾကာ္ေသာဟင္းျဖစ္၍ႏူးညံ့ေသာအသားကိုအသံုးျပဳပါ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment