Chicken and Mint Salad
႐ိုး႐ိုးေလးနဲ႔ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္ျပင္ဆင္ႏိုင္ျပီးထမင္းၿမိန္ေစမဲ့ပူ႐ွိန္း႐ွိန္းပူစီနံၾကက္သားသုပ္ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ၾကက္သား -ရင္ဘံုတစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္နီ -တလံုး
ပူစီနံ - ေႁခြၿပီးလက္တစ္ဆုပ္
ခ၇မ္းခ်ဥ္သီး သို႔ င၇ုပ္ပြအနီ - တစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂ေျမာင္း
င၇ုပ္သီးစိမ္း - ၃ေတာင့္
သံပုရာသီး - တစ္လံုး
ငံျပာ႐ည္ -တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ပဲငံျပာ၇ည္ အၾကည္ - ဇြန္းတစ္ဝက္
င႐ုပ္သီးအေလွာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ၾကက္ရင္ဘံုကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဆားင၇ုပ္ေကာင္းႏွင့္ဆီအနည္းငယ္လူးကာovenတြင္၁၅မိနစ္ခန္႔ကင္ပါ။သို႔မဟုတ္ေပါင္းထားျပဳတ္ထားပါ။လိုသလိုအေျမာင္းေလးမ်ားစိတ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။ပူစီနံကိုအ၇ြက္ေႁခြထားပါ။င႐ုပ္
ပြသို႔ခ၇မ္းခ်ဥ္သီးစိတ္ထားပါ။ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုလွီးၿပီး ဇလံုတခုတြင္ထည့္ထားပါ။
(၃)ပန္းကန္တစ္လံုးတြင္ၾကက္သြန္ျဖဴႏုတ္ႏုတ္စင္း၊င၇ုပ္သီးေသးေသးစိတ္၊ငံျပာရည္၊ပဲငံျပာ၇ည္၊သံပုရာရည္၊သၾကားတို႔ကိုထည့့္ၿပီးသမေအာင္ေမြထားပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ၾကက္သားထည့္ထားေသာဇလံုတြင္ေလာင္းထည့္ကာသမေအာင္ေမြေပးၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးင၇ုပ္သီးအေလွာ္မႈန္႔ျဖဴးကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
19 July 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment