19 July 2015

ၾကက္သားသုပ္

Chicken and Mint Salad

႐ိုး႐ိုးေလးနဲ႔ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္ျပင္ဆင္ႏိုင္ျပီးထမင္းၿမိန္ေစမဲ့ပူ႐ွိန္း႐ွိန္းပူစီနံၾကက္သားသုပ္ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ၾကက္သား -ရင္ဘံုတစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္နီ -တလံုး
ပူစီနံ - ေႁခြၿပီးလက္တစ္ဆုပ္
ခ၇မ္းခ်ဥ္သီး သို႔ င၇ုပ္ပြအနီ - တစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂ေျမာင္း
င၇ုပ္သီးစိမ္း - ၃ေတာင့္
သံပုရာသီး - တစ္လံုး
ငံျပာ႐ည္ -တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ပဲငံျပာ၇ည္ အၾကည္ - ဇြန္းတစ္ဝက္
င႐ုပ္သီးအေလွာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ၾကက္ရင္ဘံုကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဆားင၇ုပ္ေကာင္းႏွင့္ဆီအနည္းငယ္လူးကာovenတြင္၁၅မိနစ္ခန္႔ကင္ပါ။သို႔မဟုတ္ေပါင္းထားျပဳတ္ထားပါ။လိုသလိုအေျမာင္းေလးမ်ားစိတ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။ပူစီနံကိုအ၇ြက္ေႁခြထားပါ။င႐ုပ္
ပြသို႔ခ၇မ္းခ်ဥ္သီးစိတ္ထားပါ။ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုလွီးၿပီး ဇလံုတခုတြင္ထည့္ထားပါ။
(၃)ပန္းကန္တစ္လံုးတြင္ၾကက္သြန္ျဖဴႏုတ္ႏုတ္စင္း၊င၇ုပ္သီးေသးေသးစိတ္၊ငံျပာရည္၊ပဲငံျပာ၇ည္၊သံပုရာရည္၊သၾကားတို႔ကိုထည့့္ၿပီးသမေအာင္ေမြထားပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ၾကက္သားထည့္ထားေသာဇလံုတြင္ေလာင္းထည့္ကာသမေအာင္ေမြေပးၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးင၇ုပ္သီးအေလွာ္မႈန္႔ျဖဴးကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...