Green Mango Salad
အရသာခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ေလးနဲ႔ယိုးဒယားသရက္သီးစိမ္းသုပ္ေလးႏွစ္သက္ ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ီသရက္သီးစ္ိမ္း - ၂လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ေျမာင္း
ငရုပ္စိမ္း - ငါးေတာင့္
ထန္းလ်က္ -၂လံုး
ငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း
ပုဇြန္ေျခာက္ - ၂ဇြန္း
ေျမပဲဆန္ - ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
*********
(၁)သရက္သီးစိမ္းကိုအခြံသင္ၿပီးအေခ်ာင္းေလးမ်ားစိတ္ကာေ၇ခဲေ၇ျဖင့္စိမ္ထားပါ။ႂကြပ္သြားလ်ွင္ေရစစ္ထားပါ။
(၂)ဦးစြာဆံုတြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ငရုပ္သီး ထည့္ေထာင္းပါ။
(၃)ထန္းလ်က္ထည့္ေထာင္းပါ။
(၄)ေျမပဲေလွာ္၊ပုဇြန္ေျခာက္ ထည့္ပါ။လံုးျခမ္းကြဲအေနေထာင္းပါ။
(၅)သံပရာရည္နွင့္ငံျပာရည္ထည့္ပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
(၆)ေရစစ္ထားေသာသ၇က္သီးစိမ္း ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ ေမြေပးပါ။
(၇)အရသာခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ရပါပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္ ။
မည္သူမဆို Shareကိုနွိပ္လ်က္ခြင့္မေတာင္းဘဲလြတ္လပ္စြာ မ်ွေဝ နိုင္ပါတယ္။ သာမန္လုပ္ရိုးလုပ္စဥ္Share ျခင္းမွအပ မိမိ Page မ်ား အတြက္အသံုးျပဳရန္ကူးခ်ျခင္းမ်ားျပဳလုပ္လို လ်ွင္ႀကိဳတင္ခြင့္ ေတာင္းပါရန္အသိေပးအပ္ပါတယ္ရွင္။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
19 July 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment