Online ကေနသင္ေပးတဲ့ ျမစ္ႀကီးနားက ညီမ Ja Bawk Ra Yawng ကိုေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတင္ပါတယ္႐ွင္
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
********
ျမန္မာၾကက္ - တေကာင္ (တပိႆာေလ်ာ့ေလ်ာ့)
ျမန္မာပင္စိမ္း - ဆယ္ပင္
ဖက္ဖယ္ရြက္( city mart မွာရွိပါတယ္) - ဆယ့္ငါးပင္
ရွမ္းနံနံ (ကုလားနံနံ) - ဆယ္ပင္
ငရုတ္သီးေျခာက္(စပ္တဲ့အမ်ိဳးအစား) - လက္တစ္ဆုပ္
ျမန္မာၾကက္သြန္ျဖဴဥ - လက္တစ္ဆုပ္
ဟြားေၾကာင္းအေစ့( အေစ့မရွိရင္ အမႈန္႔) - တစ္ဇြန္း
ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးေျခာက္ - လက္တစ္ဆုပ္
(အခ်ဥ္အတြက္ မရွိရင္ မုန္လာဥျဖဴမပါတဲ့ရွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႀကီးႀကီး - တစ္လံုး
ရိုးရိုးနံနံပင္ -အနည္းငယ္
ဆႏြင္းမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
ဆား -၂ဇြန္း စားပြဲတင္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ - တစ္ပန္းကန္ (အပ်စ္အက်ဲခ်ိန္ထည့္ပါ)
ျပင္ဆင္ ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)ၾကက္သားကိုေ၇ဆးသန့္စင္ၿပီး အတံုးေသးေသးတံုးထားကာ ခ်က္မည့္ဒယ္အိုးတြင္ထည့္ပါ
(၂)ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္း၊ငရုတ္သီးေျခာက္(ခပ္စပ္စပ္)၊ဟြားေၾကာင္းေစ့၊ ပင္စိမ္း၊ဖက္ဖယ္၊ရွမ္းနံနံတို႔ကိုငရုတ္ဆံုတြင္ထည့္ၿပီးေထာင္းပါ။( ၎အ႐ြက္မ်ားကို မေထာင္းလိုလ်ွင္ ေတာက္ေတာက္စဥ္း၍ ထည့္ နိုင္သည္။
(၃)ေထာင္းထားသည့္အဆာပလာမ်ားက္ို ၾကက္သားထည့္ထား ေသာအိုးတြင္ထည့္ပါ။
(၄) ဆား၊ဆႏြင္း၊မွည့္လင္သီးေျခာက္(ခ်ဥ္ေဆာ္ခါးသီးေျခာက္၊ မရွိလ်ွင္ ရွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္ အနည္းငယ္)ထည့္ပါ။
(၅) ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးကိုေခ်ထည့္ပါ။
(မွတ္ခ်က္။ဟင္းခတ္အခ်ိဳမႈန္နွင့္ဆီႀကိဳက္ပါကပဲဆီအနည္းငယ္ထည့္နိုင္သည္။ ရိုးရာဟင္းအစစ္တြင္ဆီမပါ ပါ)
(၆)လက္အိတ္စြပ္ကာအထက္ကအိုးထဲတြင္ထည့္ထားသည္မ်ားက္ိုေသခ်ာစြာနယ္ေပးၿပီးေနာက္မီးဖိုေပၚတင္၍ၾကက္သားမွထြက္လာေသာအရည္မ်ားခမ္းေျခာက္ သြားသည္ထိ လံုးခ်က္ေပးပါ။
(၇)ေျခာက္သြားပါကၾကက္သားက်က္ေလာက္ရံုေရထည့္၍ခ်က္ေပးပါ။။က်က္သြားလ်ွင္ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးလိုအပ္ေသာအပ်စ္အေနထားတိုင္းေ၇ထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္အ၇သာအေပါ့အငံျမည္းကာ နံနံပင္၊ပင္စိမ္းအုပ္ကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment