18 July 2015

ကင္းမြန္အစာသြပ္ေပါင္း

Stuffed Squid in Spicy Lime Sauce
(Thai Style )

ကင္းမြန္အစာသြပ္ျပဳလုပ္ရန္အတြက္လတ္ဆပ္ေသာကင္းမြန္လိုအပ္ပါတယ္။ကင္းမြန္အေကာင္လိုက္ကိုအေပၚအေရခြံခြာၿပီးဗိုက္ထည္းရွိအညစ္အေၾကးမ်ားကိုေဆးေက်ာသန္႔စင္ကာေရစစ္ထားပါ။ကင္းမြန္နွစ္ေကာင္မွသံုးေကာင္စာအတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား ကိုျပင္ဆင္ပါ။
အစာသြပ္ရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
******************
ပဲၾကာဆန္ေရစိမ္ၿပီးသား - လက္တစ္ဆုပ္
ၾကက္သားစင္းေကာ - ၄၀ဂရမ္
(နွစ္သက္ရာအသား)
နံနံပင္အျမစ္ - ၃ပင္ ႏုတ္ႏုတ္စင္း
ပဲငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ခရုဆီ -တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ေကာ္မႈန္႔ -တစ္ဇြန္းစားပြဲတင္ဇြန္း
ငရုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့့္ၿပီးသမေအာင္ေရာေမြထားပါ။

ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ရန္အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
***********************
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးေျမာင္း
ငရုပ္သီးစိမ္း နီ - ငါးေတာင့္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
နံနံပင္အရိုး အျမစ္-  တစ္ဇြန္း (ႏုတ္ႏုတ္စင္း)စားပြဲတင္ဇြန္း
နံံနံပင္ ၊ ပူစီနံ - အလွဆင္ရန္
ေဆာ့ျပဳလုပ္နည္း
*********
(၁)ၾကက္သြန္ျဖဴ၃ေျမာင္းကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးတစ္ေျမာင္းကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။
(၂)ငရုပ္သီးစိမ္းနွင့္နံနံပင္အရိုးအျမစ္ကိုႏုတ္ ႏုတ္စိတ္ထားပါ။
(၃)ပန္းကန္လံုးတခုတြင္ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္သီး၊နံနံရိုးစင္းထားသည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးငံျပာရည္၊သံပုရာရည္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊သၾကားတို႔ကိုထည့္၍ေမြေပးပါ။
(၄)အရသာလိုအပ္ပါကျဖည့္စြက္ၿပီးအဆင္သင့့္ထားပါ။ေဆာ့စ္ မ်ား မ်ားနွစ္သက္ပါကဆတိုးျပဳလုပ္ထားပါ။
ကင္းမြန္အစာသြပ္ေပါင္း
***************
(၁)ေပါင္းမည့္ေရေႏြးအိုးကိုအဆင္သင့္တည္ထားပါ။
(၂)လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ားအားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကကင္းမြန္၏ဗိုက္တြင္းသို့အစာသြပ္ၿပီးထိပ္ဘက္က္ိုသြားၾကားထိုးတံျဖင့္ထိုးၿပီးပိတ္ေပးပါ။
(၃)ၿပီးလ်ွင္ပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးေရဆူတြင္၁၂မိနစ္မွ ၁၅မိနစ္ထိ ေပါင္းပါ။
(၄)အတြင္းမွၾကက္သားက်က္ပါကေပါင္းအိုးမွဖယ္ထုတ္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ကာပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးအသင့္ေဖ်ာ္ထားေသာေဆာ့စ္ကိုအေပၚမွဆမ္းေပးကာနံနံပင္ပူစီနံတို႔ျဖင့့္အလွဆင္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...