ေက်ာက္ပြင့္ကိုပံုစံမ်ိဳးစံုလုပ္စားၾကတဲ့ထဲကယိုးဒယားပံုစံသုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။အစာေျပအျဖစ္စားႏိုင္သလိုဟင္းတခြက္အေနနဲ႔လည္းတည္ခင္းႏိူင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေက်ာက္ပြင့္ - တစ္ပြင့္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး- တစ္လံုး
ၾကက္သြန္မိတ္ - နွစ္ပင္
တရုပ္နံနံ - နွစ္ပင္
ငရုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ေျမာင္း ႀကီးႀကီး
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - 1Tbsp
သံပုရာရည္ - 1Tbsp
အခ်ိဳမႈန္႔သၾကားအေရာ - 1tsp
(သို႔)ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကား
ႏွစ္သက္ရာပင္လယ္စာလည္းထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဦးစြာေက်ာက္ပြင့္ကို ေရစိမ္ထားပါ။
(၂)ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားမွၾကက္သြန္နီပါးပါးလီွး၊ၾကက္သြန္မိတ္၊တရုပ္နံနံကိုလက္တစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။ငရုပ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴႏုတ္ႏုတ္စိပ္ထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေျမာင္းလီွးျဖတ္ထားျပီးအားလံုးကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ထားပါ။
(၃)လက္ကိုင္အိုးတခုျဖင့္္ေရဆူတည္ပါ။ေရဆူပါကေက်ာက္ပြင့္ကို၂မိနစ္ခန့္ထည့္ျပဳတ္ပါ။ျပီးလ်ွင္အိုးကိုေစာင္းၿပီးေရမ်ားကိုသြန္လိုက္ပါ။ ပင္လယ္စာထည့္လိုပါကေက်ာက္ပြင့္ႏွင့္အတူေရာျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္ (၄)ျပင္ဆင္လွီးျဖတ္ထားသည္တို႔ကိုအိုးထည္းထည့္ၿပီးငံျပာရည္၊အခ်ိဳမႈန္႔႔သၾကား၊သံပရာရည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြပါ။အရသာခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ရပါကပန္းကန္တြင္ပူပူေႏြးေႏြးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။အေရာင္အနည္းငယ္လိုခ်င္ပါက ခ်ီလီေဆာ့ထည့္ႏိုင္ပါသည္။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment