Fried Rice with Baby Corn
ထိုင္းထမင္းေၾကာ္ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးရွိတဲ့ထဲကစားေနက်နဲ႔မတူတဲ့ေျပာင္းဖူးထမင္းေၾကာ္ေလးကတမ်ိဳးအရသာထူးလို႔အေျပာင္းအလဲေၾကာ္စားနိုင္ဖို႔မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ထမင္းျဖဴ - တစ္ပြဲ
ဘဲဥ သုိ႔ ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ၾကက္သား - လိုသေလာက္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
ေျပာင္းဖူး - ၅ေခ်ာင္း (Baby Corn )
ငံျပာရည္ - တဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
အေနာက္ရည္(ပဲငံျပာရည္) - အနည္းငယ္
သၾကားအခ်ိဳမႈန္႔ - လ႓က္ဇြန္းတစ္ဇြန္း (ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကား)
ငရုပ္ေကာင္း -အနည္းငယ္
ငရုပ္သီးေျခာက္ - ၃ေတာင့္
ဆီ - ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**************
(၁)ဦးစြာေၾကာ္မည့္ထမင္းကိုအေအးခံထားပါ။ဘဲဥသို႔ၾကက္ဥေခါက္ထားပါ။ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္ထားပါ။ေျပာင္းဖူးကိုအေျမာင္းစိတ္ထားပါ။ၾကက္သားကိုအဆင္သင့္ လွီးျဖတ္ထားပါ။
(၂)အားလံုးအဆင္သင့္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။ဆီပူလာပါကငရုပ္သီးေျခာက္ကိုေၾကာ္ၿပီးေဘးဖယ္ထား ပါ။ၾကက္သြန္ခ်ေၾကာ္ပါ။ၾကက္သားထည့္ပါ။ေျပာင္းဖူးထည့့္ပါ။ဘဲဥသို႔ၾကက္ဥထည့္ၿပီးေမေၾကာ္ေပးပါ။
(၃)အသားက်က္ပါကထမင္းထည့္ပါ။
(၄)အရသာျဖည့္စြက္ၿပီးအားလံုးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၅)အရသာအေပါ့အငံျမည္းကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီး ငရုပ္သီးေျခာက္ေၾကာ္၊ငရုပ္သီးငံျပာရည္စိမ္၊သံပုရာသီးတို႔ ႔ျဖင့္တြဲၿပီးသံုးေဆာင္နို င္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment