4 July 2015

ရွမ္းတိုဖူးေႏြး

တိုဖူးက်ိဳနည္းကကုလားပဲကိုေရစိမ္ႀကိတ္ၿပီးစစ္ၿပီးေရမ်ားမ်ားနဲ႔ေရစိမ္အနယ္ထိုင္ၿပီးလုပ္တာရွိတယ္။ပဲမႈန္႔ကိုေရေဖ်ာ္ၿပီးတန္းက်ိဳတာရွိတယ္။ပဲမႈန္႔ကိုဘဲေရေဖ်ာ္ စစ္ၿပီးေရမ်ားမ်ား နဲ႔အနယ္ထိုင္ၿပီး လုပ္တာရွိတယ္။လုပ္နည္းမတူတဲ့အေပၚမွာတိုဖူး ပံုစံ အနည္းငယ္ကြဲျပားပါတယ္။
ရွမ္းတိုဖူက်ိဳရန္
***********
(၁)ပဲမႈန္႔အစိမ္းတထုပ္၂၀၀ဂရမ္ကိုေရထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ပါ။ၿပီးလ်ွင္အဝတ္ပါးျဖင့္စစ္ၿပီးေရရွစ္လီတာေလာက္ထည့္ၿပီး ေအးတဲ့ေနရာမွာ အနည္ထိုင္ထားပါ။ပူေႏြးေသာေနရာထား မိလ်ွင္ပဲခ်ဥ္သြားတတ္ပါတယ္။မနက္က်ိဳမယ္ဆိုညကတည္း ကစိမ္ထားပါ။
(၂)အနယ္ထိုင္သြားပါကအေပၚယံမွအရည္ၾကည္မ်ားကိုသြန္ထုတ္ၿပီးေအာက္ဆံုးမွပဲအနွစ္မ်ားကိုသာခ်န္ထားပါ ။၄၀၀mlခန္႔ရွိပါတယ္။
တိုဖူးက်ိဳနည္း
**********
(၁)ေရတစ္လီတာကိုထန္းလ်က္၂လံုးဆားလၻက္ဇြန္းတစ္ဇြန္း နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးမီးဖိုတြင္တည္ပါ။
(၂)ဆူပြက္လာပါကပဲနွစ္ရည္ကိုတဖက္မွထည့့္ၿပီးတဖက္ကအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။ မီးကိုအေနေတာ္ျ ဖင့္ေမြေပးပါ။ တေျဖးေျဖးပ်စ္လာသည္ထိေမြပါ။(၃)ပ်စ္လာၿပီးျကြက္ၿမီးတန္းအေနထားရပါကပဲစိမ္းနွ႔ံေပ်ာက္မေပ်ာက္ႏွင့္အ၇သာအေပါ့အငံျမည္းကာမီးကိုအေသးဆံုးအေနထိေလ်ာ့ထားၿပီးအပူေပးထားပါ။ ေအးသြားလ်ွင္တိုဖူးေႏြးပ်စ္ခဲခဲနဲ႔မို႔မလွေတာ့ပါဘူး။***
ပဲမႈန္႔ကိုေရမစိမ္ဘဲျပဳလုပ္လိုပါကေရေဖ်ာ္ၿပီးတန္းက်ိဳပါ။ပါဝင္တဲ့အခ်ိဳးအတူတူဘဲျဖစ္ပါတယ္။
တိုဖူးေႏြးျပင္ဆင္နည္း
***************
ဆန္စီးေခါက္ဆြဲသို႔ ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ - တစ္ပြဲစာ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - တစ္ဇြန္းစားပြဲဇြန္း
နွမ္းဆီခ်က္ သို႔ ႏွမ္းေထာင္း - တစ္ဇြန္းလၻက္ဇြန္း
ေျမပဲေထာင္း - တစ္ဇြန္း
ငရုပ္ဆီခ်က္ - တစ္ဇြန္း
ၾကာညိဳ႕ အခ်ိဳ - တစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာ ရည္ - တစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ဦးစြာဆန္စီးေခါက္ဆြဲတစ္ပြဲစာကိုတိုဖူးေႏြးအိုးထဲထည့္ၿပီးေပ်ာ့ေအာင္ခဏထားၿပီးပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။တိုဖူးေႏြးလည္းခပ္ထည့္ပါ။
အေပၚမွၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ေျမပဲေထာင္း၊ႏွမ္းဆီခ်က္ သို႔ ႏွမ္းေထာင္း၊ၾကာညိဳ႕အခ်ိဳ၊အငံ၊ငရုပ္သီးဆီခ်က္၊ၾကက္သြန္မိတ္နံနံပင္ထည့္ၿပီး႐ွမ္းခ်ဥ္ႏွ င့္တြဲဖက္သံုးေ ဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။အီၾကာေကြးႏွင့္လည္းလို က္ဖက္ပါတယ္။သက္သက္လြတ္လည္းစားေကာင္း သလိုၾကက္သားထည့္လိုကထည့္ပါ။ေ၇စိမ္ေခါက္ဆြဲသံုးပါကေခါက္ဆြဲကိုသီးသန္႔ျပဳတ္ၿပီး မွပြဲျပင္ပါ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...