အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
1 June 2015
ပုဇြန္ေျခာက္ခ်က္ရွမ္းေခါက္ဆြဲ
Shan Noodle
႐ိုး႐ိုးေလးနဲ႔အရသာထူးတဲ့႐ွမ္းျပည္ေျမာက္ပိုင္းကေခါက္ဆြဲလုပ္နည္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ဆိုင္ေတြမွာေရာင္းတဲ့႐ွမ္းေခါက္ဆြဲနဲ႔မတူလို႔ လူသိနည္းတဲ့ေခါက္ဆြဲခ်က္နည္းေလးပါ။ဒီေခါက္ဆြဲေလးကိုဆိုဖီယာ႐ွမ္းျပည္ျပန္တိုင္းအန္တီတေယာက္ကအျမဲသတိတရခ်က္ေကြၽးတတ္လို႔႐ွမ္းျပည္အလြမ္းေျပလုပ္စားျဖစ္ရင္းလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ပုဇြန္ေျခာက္ခ်က္နဲ႔လိုက္ဖက္တဲ့႐ွမ္းေခါက္ဆြဲေလးျမည္းၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (၆ပြဲစာ)
*******
ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ - တစ္စည္း
ပုဇြန္ေျခာက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ - တစ္ပန္းကန္
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - တစ္ပန္းကန္
ေျမပဲေထာင္း - အနည္းငယ္
ႏွမ္းေထာင္း - အနည္းငယ္
င႐ုပ္သီးဆီခ်က္ -အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္မိတ္ - လိုသေလာက္
႐ွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္ -အစိမ္းခ်ဥ္ (သို႔)
သံပုရာသီး - ၂လံုး
ပဲရြက္ - လိုသေလာက္
ဆား - လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)ဦးစြာေရစိမ္ေခါက္ဆြဲအေျခာက္ျဖစ္ပါက၂နာရီခန္႔ေရစိမ္ထားပါ။
(၂)ပုဇြန္ေျခာက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ခ်က္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊င႐ုပ္သီးဆီခ်က္တို႔ကိုျပင္ဆင္ထားပါ။
(၃)ဟင္းခ်ိဳအတြက္အိုးတခုတြင္ေရထည့္ၿပီးဆား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔ုျဖင့့္အရသာထည့္ၿပီးတည္ထားပါ။
(၄)ေခါက္ဆြဲေဖ်ာရန္အိုးတခုျဖင့္သီးသန္႔ေရေႏြးတည္ထားပါ။
(၅)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကေရစိမ္ထားေသာေခါက္ဆြဲတစ္ပြဲစာနွင့္
ပဲရြက္ကိုေ၇ေႏြးေဖ်ာပါ။ပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။
(၆)ပုဇြန္ေျခာက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္တစ္ဇြန္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ေျမပဲေထာင္း၊ႏွမ္းေထာင္း၊င၇ုပ္သီးဆီခ်က္၊ၾကက္သြန္မိတ္တို႔ကိုထည့္ပါ။ဟင္းခ်ိဳပူပူေလာင္းထည့္ကာ႐ွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္တိုဖူးေၾကာ္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
No comments:
Post a Comment