အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
1 June 2015
ကင္မ္ခ်ီပဲႏို႔ေခါက္ဆြဲ
Soya Milk Noodle With Kimchi
အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ၊ႏို႔စ္ိမ္းေခါက္ဆြဲနည္းတူပဲႏို႔ေခါက္ဆြဲေလးလည္းလုပ္စားလို႔၇ပါတယ္။အ၇သာစိမ့္စိမ့့္ေလးနဲ႔ထူးျခားၿပီးအာဟာ၇လည္း
ျဖစ္တဲ့ သတ္သတ္လြတ္ေခါက္ဆြဲေလးပါ။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဂၽံဳေခါက္ဆြဲ - နွစ္ပြဲစာ
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ပဲပိစပ္ပဲပင္ေပါက္ - လက္တစ္ဆုပ္
ကင္မ္ခ်ီ - ၁၀၀ ဂ၇မ္
ပဲႏို႔ - ၅၀၀ ml
Salted soya bean - လက္တစ္ဆုပ္ (ျပဳတ္ၿပီးသား)
ဆား -လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဆီ -အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ၾကက္သြန္နီကိုအေျမာင္းႀကီးလွီးထားပါ။ပဲပင္ေပါက္ေ၇ေဆးကာကင္မ္ခ်ီကိုေသးေသးစိတ္ထားပါ။
(၂)အိုးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ဆီသပ္ပါ။ပဲပင္ေပါက္ခ်ေၾကာ္ပါ။
(၃)ပဲပင္ေပါက္က်က္ပါကပဲႏို႔ထည့္ပါ။ကင္မ္ခ်ီထည့္ပါ။ဆားႏွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ပါ။ (ပဲႏို႔ကိုႏွစ္သက္၇ာအပ်စ္အက်ဲေ၇အနည္းငယ္ေ၇ာႏိုင္ပါတယ္)
(၄)ဆူပြက္ပါကအ၇သာအေပါအငံျမည္းၿပီးေခါက္ဆြဲထည့့္ကာျပန္လည္ဆူပြက္ေစၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာပဲပိစပ္ျပဳတ္၊င၇ုပ္သီးႏွင့္ကင္မ္ခ်ီတို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
No comments:
Post a Comment