Chicken & Prawn Shu Mai (Siu Mai)
Steamed Dim Sum Dumpling
ဒင္းဆမ္းအသားေပါင္းေလးပါ။ဒင္းဆမ္းဆိုင္ေတြမွာေတာ့မပါမျဖစ္လူႀကိဳက္မ်ားတဲ့အသားေပါင္းေလးပါ။ႏွစ္သက္၇ာအသားကိုစင္းၿပီးပုဇြန္ႏွင့္မိႈတို႔ျဖင့္ေ၇ာစပ္ၿပီးဖက္ထုပ္ဖက္ျဖင့္ထုပ္ၿပီးေပါင္းထားတဲ့အိမ္မွာလုပ္စားရလြယ္တဲ့တ၇ုပ္ဒင္းဆမ္းတမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဖတ္ထုပ္ရြက္ - ၁၅ရြက္
ၾကက္သား+ ၾကက္ဆီ - ၃၀၀ ဂရမ္
ပုဇြန္ - ၁၀၀ ဂ၇မ္
ဆား - လၻက္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
သၾကား- ဇြန္းတဝက္
င႐ုပ္ေကာင္းျဖဴမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
မိႈေျခာက္ အမဲ - ႏွစ္ပြင့္ ႐ွီတာခီ
ဂ်င္း - ေသးေသးစိတ္ တစ္ဇြန္း
ႏွမ္းဆီေမြး - ၂ဇြန္း
ဟင္းခ်က္ဆီ သို႔ သံလြင္ဆီ - တစ္ဇြန္း
မုန္လာဥနီ - ႏုတ္ႏုတ္စင္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ပုဇြန္အသားကိုႀကိတ္စက္ထဲထည့္ၿပီးခပ္ၾကမ္းၾကမ္းႀကိတ္ၿပီးဖယ္ထားပါ။ပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ပါ။
(၂)ၾကက္သားႏွင့္ၾကက္ဆီအေ၇ာကိုထည့္ၾက္ိတ္ၿပီးပုဇြန္ႀကိတ္သား ထဲထည့္ပါ။
(၃)ဆား၊သၾကား၊ေျပာင္းမႈန္႔၊ႏွမ္းဆီ၊င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔၊သံလြင္ဆီ၊ဂ်င္း၊မႈိေျခာက္ကိုေရစိမ္ၿပီးေ၇ညစ္ကာႏုတ္ႏုတ္စင္း၊တို႔ကိုထည့္ၿပီးေယာင္းမသို့မဟုတ္တူျဖင့္ေစးလာေအာင္ေမြေပးကာအဖံုးအုပ္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္မိနစ္သံုးဆယ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။တညက်ိဳနပ္ထား၍လည္းရပါတယ္။(ဟင္းခ်က္ဝိုင္အသံုးျပဳပါကအနည္းငယ္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္)
(၄)ဖက္ထုပ္ဖက္ကိုလက္ေပၚတင္ၿပီး(လက္ညိဳးလက္မ)ကေတာ့ ပံုစံအခ်ိဳင့္ျပဳလုပ္ၿပီးႏွပ္ထားေသာအသားကိုထည့္ပါ။အိုးပံုစံေလးရေအာင္ျပဳလုပ္ေပးကာေပါင္းမည့္အိုးတြင္ဆီစိမ္စကၠဴသို့မဟုတ္ငွက္ေပ်ာဖက္ခင္းကာစီထည့္ပါ။
(၅)တခုႏွင့္တခုေန၇ာအနည္းငယ္ျခားထားပါ။အားလံုးထုပ္ၿပီးပါကအသားေပါင္းအေပၚအလယ္တြင္မုန္လာဥနီႏုတ္ႏုတ္စင္းထားသည္ကိုတင္ေပးပါ။
(၆)ေပါင္းအိုးတြင္ေရတစ္လက္မခန္႔ထည့္ၿပီးတည္ပါ။ဆူပြက္ပါကအသင့္ျပဳလုပ္ၿပီးသားဘမ္းကိုတင္ၿပီး၇မိနစ္မွ၁၀မိနစ္ခန္႔ေပါင္းၿပီးထုတ္ယူကာပူပူေႏြးေႏြးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ **႐ိုး႐ာဒင္းဆမ္းတြင္ေဆာ့မပါ၍ႏွစ္သက္ရာေဆာ့စ္ သို႔မဟုတ္ ပဲငံျပာရည္၊ဆီေမြးႏွင့့္ၾကက္သြန္မိတ္တို႔ကိုေ၇ာေပးၿပီးတြဲြဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment