Cucur Udang
(Prawn Fritter)
ျမနိမာျပည္ကအေၾကာ္အေတာ္မ်ားမ်ားကႂကြပ္၇ြေနတာစားေနက်မို႔ ဒီႏိုင္ငံကပုဇြန္ေၾကာ္ကိုျမင္ခါစကစားဖို႔စိတ္မဝင္စားခဲ့ဖူးဘူး။တကယ္တန္းစားၾကည့္ေတာ့မွမတူထူးျခားတဲ့အရသာေတြ႐ွိလို႔လုပ္နည္းေမးၿပီးသင္ယူျဖစ္တာေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၂၀၀ ဂရမ္
Baking powder - လၻက္ဇြန္း တစ္ဝက္
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ဆား - တဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ေရ -၂၅၀ ml
ၾကက္သြန္ဖူး သို႔ ဂ်ဴးဖူး - ၁၀၀ဂရမ္
ပဲပင္ေပါက္ - ၁၀၀ဂရမ္
တ႐ုပ္နံနံ - ၂ပင္
င႐ုပ္သီးအပြေတာင့္ - ၂ေတာင့္
င၇ုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ပုဇြန္ -အေကာင္ ၂၀
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နၫ္း
***********
(၁)ပုဇြန္ကိုေ၇ေဆးသန္႔စင္ၿပီးေ၇စစ္ထားပါ။အခြံသင္လိုကအၿမီးခ်န္ၿပီးသင္ထားႏိုင္ပါတယ္။
(၂)ဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳႏွင့္ Baking powderထည့္ပါ။ဂ်ဳးဖူးသို႔ ၾကက္သြန္ဖူးကိုေ၇ေဆးၿပီးလက္တစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ၿပီးထည့္ပါ။ပဲပင္ေပါက္ေရေဆးေ၇စစ္ၿပီးထည့္ပါ။င၇ုပ္သီးေသးေသးစိတ္ထည့္ပါ။င၇ုပ္ပြခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထည့္ပါ။တ႐ုပ္နံနံထည့္ပါ။ဆားႏွင့္နႏြင္းထည့္ၿပီးအားလံုးကိုသမေအာင္ေမြေပးပါ။ေနာက္ဆံုးတြင္ေ၇ထည့္ၿပီးႏွယ္ေပးပါ။
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဆီအိုးတည္ထားပါ။ဆီပူပါကဇြန္းျပားတခုကိုဆီပူတြင္ထည့္ၿပီးအပူေပးထားပါ။
(၄)ဆီပူပါကမုန္႔ႏွစ္ရည္တဇြန္းခပ္ယူၿပီးအပူေပးထားေသာဇြန္းျပားေပၚတင္ပါ။ပုဇြန္တစ္ေကာင္ကိုအေပၚမွတင္ၿပီးဖိကပ္ေပးကာဆီပူအိုးထဲခ်ေၾကာ္ပါ။
(၅)စကၠန္႔အနည္းငယ္ေၾကာ္မိၿပီးပါကဇြန္းျပားမွပုဇြန္ေၾကာ္ကိုခြာခ်ၿပီးအေ၇ာင္ရသည္ထိႏွစ္ဖက္လွန္ေၾကာ္ေပးကာဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment