17 June 2015

ၾကက္​ဥဖက္​ထုပ္​​ေၾကာ္​

Egg Wonton
ဖတ္ထုပ္ဖက္မပါဘဲ ၾကက္ဥနဲ႔ ဖတ္ထုပ္ျပဳတ္၊ဖတ္ထုပေၾကာ္ေလးလုပ္စားရ ေအာင္ ေနာ္
ၾကက္ဥဖတ္ထုပ္အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္း*
ၾကက္ဥသံုးလံုး
ဆား အနည္းငယ္
ၾကက္ဥကို ဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးေၾကေအာင္ေခါက္ထားပါ
အစာသြပ္ရန္အတြက္**
နွစ္သက္ရာအသားစဥ္းထားတာ
ပဲငံျပာရည္
ခရုဆီ
ွနွမ္းဆီေမြး
ငရုပ္ေကာင္းထည့္ၿပီး ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ေၾကာ္ေပးပါ အစိမ္းထည့္လိုကထည့္နိုင္သည္ ၾကက္ဥ ဖတ္ထုပ္ကို ေသျခာ ျပန္ျပဳတ္ရပါမယ္
ၾကက္ဥဖတ္ထုပ္စလုပ္ပါ့မယ္ ***
အိုးမကပ္ေသာဒယ္တခုကိုအပူေပးၿပီးဆီအနည္း ငယ္ ထည့္ကာနွ႔ံေအာင္ လူးေပးပါ ၾကက္ဥထည့့္လိုက္သည္နွင့္က်က္နိုင္သည့္အေနအထားပူရပါမယ္ အိုးမပူပါကၾကက္ဥအရည္ထည့္စဥ္အဝိုင္းအေနထားရရန္ခက္ပါတယ္
ေခါက္ထားေသာၾကက္ဥကိုပုလင္းဖံုးတဖံုးစာခန္႔ခပ္ၿပီးအိုးထည္းသို႔သာသာေလးအဝိုင္းပံုစံရေအာင္ထည့္ပါ မီးကို အတိုးေလ်ာ့လုပ္ေပးရပါမယ္ ၾကက္ဥအေပၚမ်က္နွာျပင္မေျခာက္ခင္ ၾကက္သားေၾကာ္ကို ဇြန္းေသးေသးျဖင့္ခပ္ထည့္ၿပီးၾကက္ဥအျပားေလးကိုေခါက္ပါ လျခမ္းပံုျဖစ္ေအာင္ေခါက္ပါ ေခါက္လိုက္ပါက ၾကက္ဥအတြင္းသားမ်ားကပ္သြားပါလိမ့္မယ္ ကပ္သြားပါက ၾကက္ဥဖတ္ထုပ္အနားေလးကိုသာသာဖိေပးၿပီး ဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ေၾကာ္ပါ ၾကက္ဥအက်က္လြန္လ်ွင္မကပ္ပါ မကပ္ပါက ၾကက္ဥအရည္ေလးျဖင့္တို႔ၿပီးကပ္ေပးနိုင္ပါတယ္။ ေၾကာ္ၿပီသားဖတ္ထုပ္ေလးမ်ားကို ပန္းကန္ တခ်ပ္တြင္ထည့္ထားပါ။ၾကက္ဥသံုးလံုးကို ဖတ္ထုပ္အခုနွစ္ဆယ္ရပါတယ္
ၾကက္ဥဖတ္ထုပ္ျပဳတ္ အတြက္ ဟင္းရည္ တည္ပါ့မယ္ မိမိနွစ္သက္ရာပံုစံခ်က္ပါ အခုလုပ္ထားတာေလးကေတာ့ပဲၾကာဇံနဲ႔ပဲ႐ြက္ေရာထားၿပီးၾကက္ဥဖတ္ထုပ္ေလးထည့္ထားတာပါ အရသာ ငံျပာရည္ ခရုဆီ၊ ဆီေမြး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ငရုပ္ေကာင္းထည့္ပါတယ္ ။အ ေၾကာ္ အေန နဲ႔ စားမယ္ ဆိုလည္း အေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ၿပီး နွစ္သက္ရာေဆာ့ျဖင့္ သံုးေဆာင္ နိုင္ပါတယ္ ။
လုပ္ရတာ နည္းနည္းအႏုစိတ္ေပမဲ့ လုပ္ထြက္လာေတာ့ေပ်ာ္စရာေကာင္းပါတယ္ ။ လုပ္စားၾကည့္ေနာ္ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...