14 June 2015

ၾကက္​သားစကၠဴထုပ္​


ၾကက္သားစကၠဴထုပ္ ဆိုတာ တကယ္ဆီစိမ္စကၠဴ ေလးနဲ႔ ထုပ္ ထားတာေလးပါ။ေၾကာ္ၿပီးရင္ စကၠဴေလးခြာစားရပါတယ္။ ခု လုပ္ ထားတာေလး ကေတာ့စကၠဴ အစားrice paper ေလးသံုးထား တာမို႔အလုပ္ မရႈပ္ေတာ့ ဘူးေပါ့ေနာ္။ပထမ ၾကက္သားအစာ အရင္ လုပ္ပါ့မယ္ ၾကက္သားစင္းထားတာထည္းကို ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာဥနီ  ၊ ၾကက္သြန္မိတ္ေသးေသးစိတ္ထည့္ပါ ၾကက္ဥတလံုး၊ေျပာင္းဖူးမႈန္႔၊ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ဆား၊ၾကက္သားမႈန္႔၊နွမ္းဆီေမြးတို႔ကို ထည့္ၿပီးေမြထားပါ ။ နံနံပင္ အခက္ လိုက္ ျဖတ္ထားပါ။ ငရုပ္သီးစိမ္းကို ခပ္ရွည္ရွည္ ေလး လွိီးထားပါ ။ Rice paper ကို တျခမ္းဘဲသံုးထားပါတယ္လ္ိုသေလာက္ ကပ္ေၾကးနဲ႔ညပ္ထားပါ ။ အဝက်ယ္ ပန္းကန္နဲ႔ ေရတပန္းကန္ ထည့္ထားပါ
စထုပ္ပါ့မယ္ rice paper ကို ေရ စို ေအာင္ စိမ္ၿပီး ခင္းလိုက္ပါ။ နံနံပင္ နွင့္ ငရုပ္သီးစိမ္းကို အရင္ ခင္းပါ အေပၚမွ ၾကက္သား တဇြန္းထည့္ၿပီး ညီေအာင္ျဖန္႔လိုက္ပါ။အသားအမ်ားႀကီးထည့္လ်ွင္ အတြင္းပိုင္း က်က္ဖို႔ ၾကာပါတယ္။  ေဘးနွစ္ဘက္က္ို ေခါက္ၿပီး အတြင္းမွ ၾကက္သားကို ေန ရာ ျပည့္ေအာင္ဖိေပးပါ ေပၚေအာက္ မပိတ္ခင္ အတြင္းမွ ေလမခိုေအာင္ဖိေပးပါၿပီးလ်ွင္ က်န္နွစ္ဖက္ကို ေခါက္ၿပီးေသခ်ာ ကပ္ေပးပါ ။ အားလံုး ထုပ္ၿပီးပါက အိုတခုတြင္ ဆီ တလက္မ ခန္႔ ထည့္ၿပီး ဆီတအားမပူခင္ ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ဆီျပင္းပါကထုပ္ထားတာေပါက္တတ္ပါတယ္။ျဖည္းျဖည္းခ်င္းအသားက်က္ေအာင္ ေၾကာ္ပါ ။၃မိနစ္ေလာက္ ဟိုဘက္ဒီဘက္ လွန္ေၾကာ္ၿပီး အနည္းငယ္ ညိဳ ေရာင္သမ္းက ဆယ္ ယူ ဆီစစ္ၿပီး sweet chilli sauce ျဖင့္ သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အတြင္းမွ ၾကက္သားရဲ႕ Juice လည္းမထြက္ နံနံပင္နဲ႔ ငရုပ္ေပါင္းၿပီး အနံ႔အရသာေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ထုပ္ၿပီးသားၾကက္သားထုပ္ေလးေတြကိုေပါင္းစားလည္းစားေကာင္းပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...