17 June 2015

ၾကက္​​ေကာက္​ညင္​း

ၾကက္ေကာင္လံုးအစာသြပ္ေပါင္း
(ၾကက္ေကာက္ညင္း)
ၾကက္ေကာင္ညင္းလုပ္ဖို႔ အရင္ဆံုးၾကက္ကို အေကာင္မပ်က္ အရိုးထြင္ရပါတယ္ ။ ထြင္နည္းက ေတာ့ ေျပာ ရုံန႔ဲ မရလို႔ လုပ္တာ ျမင္ဖူးဖို႔ လိုပါတယ္ စိတ္ ဝင္စားရင္ ေတာ့ You tube မွာ Deboning whole chicken ဆို တာ ရွာ ၾကည့္ လို႔ ရပါ တယ္ ( ၄ပိုင္းမို႔ အၾကည့္ေကာင္း တာ ည တနာရီခြဲသြားတယ္  :p ) တပိႆာဝန္းက်င္ အခ်ိန္ ရွိတဲ့ အရိုးထြင္ၿပီးသားကို ေရ ေဆး သန္႔ စင္ၿပီး အရသာမႈန္႔ ၊ ဆား ၊ ဂ်င္းပါးပါးလွီး ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပားရိုက္ၿပီးသား ၊ ေရွာက္ေကာ တလံုး ၊ နာနတ္ပြင့္တပြင့္ တို႔ျဖင့္ ဗိုက္အတြင္းအျပင္ နွယ္ၿပီး ၂နာရီ ေလာက္ နွပ္ထားပါ
အစာသြပ္ဖို႔အတြက္ ျပင္ဆင္ပါ့မယ္ လို အပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
ေကာက္ညင္းဆန္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တခြက္ခြဲ
ရွီတာခီမႈိ ေျခာက္ လွီးၿပီးသား တခြက္
ေျမပဲ တခြက္
ပုဇြန္ေျခာက္ ၅က်ပ္သား
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ ရည္ အေရာင္အတြက္
ၾကက္သားမႈန္႔ ၁ဇြန္း (Tbsp)
ေရွာက္ေကာမႈန္႔ တဇြန္း (tsp)
ပထမ ေကာက္ညင္းကို ေရ စိမ္ ထားၿပီး တပြက္ဆူ တဝက္က်က္ ျပဳတ္ၿပီး ေရ စစ္ထားပါ
မႈိ ေျခာက္ကို ေရ စိမ္ ၿပီး ေရညစ္ ပါးပါးလွီးပါ
ေျမပဲကို ေရဆူ ျဖင့္ ဆယ္မိနစ္ခန္ုျပဳတ္ၿပီး ေရ စစ္ ထားပါ အားလံုးအ ဆင္ သင့္ ျဖစ္ပါက ဇလံု တခု တခု တြင္ ထည့္ၿပီး ၾကက္သားမႈန္႔ ၊ ေရွာက္ ေကာ မႈန္႔ ၊ အ ေနာက္ရည္ ပုဇြန္ေျခာက္ တို႔ကို ထည့္ ၿပီး နွံ႔ ေအာင္ ေမြပါ အရသာ ျမည္းပါ ၿပီးလ်ွင္ နွပ္ထားေသာ ၾကက္ကို အစာ သြပ္ ပါ့မယ္ နွယ္ထားၿပီးသားေကာက္ညင္းအစာမ်ားကို ၾကက္ရဲ႕ ဝမ္းဗိုက္က ေန ထည့္ ပါမယ္ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ၾကက္၏ ေတာင္ပံ ရင္ အုပ္ ဆီ သို႔ အားလံုးေရာက္ ေအာင္ ထည့္ပါ  ဝမိးဗိုက္ထည္းထည့္ပါ ထည့္ ၿပီးပါက အစာ ကဗိုက္ထည္း ျပည့္ က်ပ္ မ ေနရပါ ေကာက္ညင္း ပြားလာ ဖို႔ ေန ရာ ခ်န္ ထားပါ ၿပီးလ်ွင္ ၾကက္ကို အျပင္ပိုင္း သန္႔ ရွင္းၿပီး ေပါင္းမည့္ ဘမ္းတြင္ ထည့္ၿပီး ေပါင္းပါ ေပါင္း တဲ့ မီး ေပၚမူ တည္ၿပီး နွစ္ နာရီ က ေန သံုးနာရီ ေလာက္ ၾကာ နိုင္ပါ တယ္ မၾကာ မၾကာ ၾကည့္ ေပးပါ ၾကက္နဲ႔ ေကာက္ ညင္းက်က္ လ်ွင္အိုးေပၚမွခ်ၿပီး ၾကက္ေပါင္းရည္မ်ားကို စစ္ထုတ္ၿပီး ပန္းကန္ တခု ျဖင့္ ထည့္ ထားပါ ၾကက္ကို ေလသလပ္ အေအးခံထားပါ လံုးဝ ေအးမွ လို သလို လွီးျဖတ္ၿပီး ပန္းကန္တြင္ထည့္ထားပါ
တြဲဖက္စားဖို႔ ေဆာ့ လုပ္ပါ့မယ္
အေအးခံထားေသာ ၾကက္ေပါင္းရည္ အတြင္းသို႔ ငရုပ္ ဆီခ်က္ ပဲငံျပာရည္ ခရု ဆီတို႔ျဖင့္ ေဖ်ာ္ၿပီး တြဲဖက္စားနိုင္ပါတယ္
မွတ္ခ်က္ ***
ေပါင္းတာမစားခ်င္လည္းျပန္ၿပီး ဆီပူ ထိုး ေၾကာ္ စား၍လည္းရပါတယ္ ။
ၾကက္ေကာက္ညင္း ကို ၾကက္ေကာင္ လံုးမဟုတ္ဘဲ ၾကက္ကို လို သလို လွီးျဖတ္ အရိုးထြင္ၿပီးအ ခု နည္း အတိုင္းလုပ္စားလို႔လည္းရပါ တယ္ အရသာအတူတူပါဘဲ ပန္းကန္ေလးေတြနဲ႔ တပန္းကန္ဆီေပါင္းလည္းရပါတယ္ေနာ္ ပန္းကန္ ေအာက္ေျခ မွာ ဆီေလးနည္းနည္းလူးၿပီး နွပ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကို ခင္း ေျမပဲ မွိုဖတ္ ေလးေတြ ခင္း ထည့္ ေကာက္ညင္းအေရာထည့္ ၿပီးေပါင္း
ထြက္လာရင္ ပန္းကန္ လိုက္ေလး ေမွာက္ ယူ လိုက္ရင္ လွလွပပ ၾကက္ေကာက္ညင္းေလးရပါၿပီရွင္

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...