7 June 2015

ေျပာင္းဖူးဆႏြင္းမကင္း

 ေျပာင္းဖူးနွစ္သက္သူမ်ားအတြက္အႀကိဳက္ေတြ႕ေစမဲ့ေျပာင္းဖူးဆႏြင္းမကင္းေလးပါသူငယ္ခ်င္းလင္းေသာ္တာရဲ႕လုပ္နည္းကိုအေျခခံၿပီးအနည္းငယ္ျပင္၍လုပ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။လုပ္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ထိုင္ဝမ္ေျပာင္းဖူး - နွစ္ဖူး
သၾကား - ၁၅၀ ဂရမ္
ေ႐ႊၾကည္ - ၁၈၀ ဂရမ္
ဆား - တစ္ဇြန္း လ႓က္စားဇြန္း
အုန္းနို႔ - ၂၀၀ ml
ႏြားနို႔ - ၂၅၀ ml
ၾကက္ဥ - နွစ္လံုး
ေထာပတ္ - ၇၅ ဂရမ္
ဘိန္းေစ့ - နွစ္ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
********
ေျပာင္းဖူးကို အေစ့ေႁခြၿပီးစက္ျဖင့္ႀကိတ္ပါ ။ၿပီးလ်ွင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးေထာပတ္မွအပထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။အိုးတခုကိုအပူေပးၿပီးေထာပတ္ထည့္ကာေျပာင္းဖူးအေရာကိုထည့္က်ိဳေပးပါတေျဖးေျဖးပ်စ္ၿပီးလံုးလာပါကဆီသုပ္ထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးမ်က္နွာျပင္ညီေအာင္ညိကာအေပၚမွဘိန္းေစ့ျဖဴးၿပီးovenတြင္၂၀၀ဒီဂရီျဖင့္မိနစ္၃၀ခန္႔ဖုတ္ကာအေအးခံၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...