7 June 2015

ကန္​စြန္​းဥ​ေၾကာ္​

Sweet Potato Ball
ကစြန္းဥကိုအၿမဲစားေနက်မဟုတ္တဲ့ပံုစံတမ်ိဳးန႔ဲလုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။လုပ္ရလြယ္ၿပီးအရသာထူးတဲ့အခ်ိဳတည္းစရာတမ်ိဳးပါ။လုပ္စားၾကည့္ ရေအာင္ေနာ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ကစြန္းဥ အႀကီး - သံုးဥ
သစ္ၾကားႀကီး - 100gm
ဂ်ဳံမႈန္႔ - 2Tbsp
သၾကား - 1/4 cup
ဆား - 1/2 tsp
ေထာပတ္ - 2Tbsp
Nutmeg powder -1/8tsp
Cinamon powder -1/4tsp

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
********
ဦးစြာ ကစြန္းဥကို ႏူးေအာင္ျပဳတ္ၿပီးအခြံႏြာထားပါ ။ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးထည့္ၿပီးႀကိတ္စက္ျဖင့္ႀကိတ္ပါ။ ႀကိတ္ၿပီးသားကို လိုသေလာက္အလံုးေလးမ်ားလံုးထားပါ။ အားလံုးလံုးၿပီးပါကပန္းကန္တခုတြင္ဂ်ံဳမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး လံုးၿပီးသားကစြန္းဥမ်ားကိုဂ်ံဳမႈန္႔လူးၿပီးဆီပူတြင္ ၂မိနစ္ခန္႔႔ခ်ေၾကာ္ၿပီးအေရာင္ရလာပါကဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးအေအးခံကာခ်ိဳ ခ်ိဳေမြးေမြးကစြန္းဥေၾကာ္ကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...