30 May 2015

သာကူအုန္းေမြးလံုး



ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူတဲ့သာကူအုန္းေမြးလံုးကိုငယ္ငယ္ကတည္းကမၾကာခဏဆိုသလိုလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။အိမ္နားနီးခ်င္းအန္တီတေယာက္အျမဲလိုျမန္မာမုန္႔လုပ္ေနတာျမင္ဖူးစားဖူးေနရလို႔႔သာျမန္မာမုန္႔႔လို႔ဆိုေသာ္လည္းအျခားစကၤာပူမေလး႐ွားႏွင့္ထိုင္းႏိုင္ငံမ်ားမွာလည္းဆင္တူမုန္႔ေလးေတြေတြ႕ႏိုင္ပါတယ္။ဆိုဖီယာလုပ္ထားတဲ့မုန္႔အခ်ိဳးေလးမ်ွေဝေ ပးလိုက္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာ င္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ယိုးဒယားသာကူေစ့ - ၂၀၀ ဂရမ္
သၾကား - ၁၀၀ ဂရမ္
ေရ /ႏွစ္သက္ရာေဖ်ာ္ရည္- ၁.၂လီတာ
ဆား - လၻက္ဇြန္း သံုးပံု တစ္ပံု
အုန္းသီးမႈန္႔ - တစ္ပန္းကန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)အိုးတခုတြင္ေရဆားသၾကားတို႔ကိုထည့္ၿပီးက်ိဳေပးပါ။
(၂)ဆူပြက္ပါကသာကူေစ့ထည့္ပါ။မီးအေနေတာျ္ဖ င့္သာကူအဆံေပ်ာက္ခါနီးထိက်ိဳေပးပါ။အဆက္မပ် က္ေမြေပးပါ။ဆယ္မိနစ္က၁၅မိနစ္ခန္႔ၾကာပါတယ္။
(၃)သာကူအဆံေပ်ာက္ၿပီးေရခမ္းလာပါကဆီအနည္းငယ္လူးထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၉)သာကူေအးသြားလ်ွင္လိုသလိုလံုး၍ေသာ္၎ လွီးျဖတ္၍ေသာ္၎အုန္းသီးျခစ္ထားသည္ႏွင့္လူးေပးကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ 
❀❀အေရာင္ႏွစ္မ်ိဳးခြဲလိုပါကက်ိဳၿပီးႏွစ္အိုးခြဲကာအေရာင္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးၿပီးအေအးခံပါ။
❀❀ေရအစားမိမိႏွစ္သက္ရာေဖ်ာ္ရည္အရသာအသံုးျပဳနိင္ၿပီးသၾကားအခ်ိဳးက္ိုေလ်ာ့ထည့္ပါ။
❀❀သာကူအမ်ိဳးအစားေပၚမူတည္ၿပီးေရလိုတိုးပိုေလ်ာ့ျပဳလုပ္ရန္လိုအပ္ပါတယ္။
........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...