30 May 2015

အုန္​းႏို႔ ထန္​းလ်က္​ ​ေက်ာက္​​ေက်ာ

ေက်ာက္ေက်ာကိုပံုမွန္လုပ္ေနက်ပံုစံနဲ႔မတူဘဲသၾကားအစားထန္းလ်က္ကိုသံုးၿပီးျပဳလုပ္ထားပါတယ္။အနံ႔အ၇သာထူးထူးျခားျခားေလး႐ွိေစမွာျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ - ၁၅ ဂရမ္
ထန္းလ်က္ - ၃၅၀ ဂ၇မ္
အုန္းႏို႔ - ၂၀၀ ml
ေ၇ - ၁၃၀၀ml
သာကူ - ၁၀၀ ဂ၇မ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ေ၇ဆူတည္ၿပီးသာကူေစ့ကိုအဆံျဖဴေပ်ာက္ခါနီးထိျပဳတ္ၿပီးမီးပိတ္ကာဆယ္မိနစ္ခန္႔အဖံုးအုပ္ထားပါ။ၿပီးလ်ွင္ဇကာျဖင့္စစ္ခ်ၿပီးေ၇ေအးေလာင္းထားပါ။ေ၇စိမ္ထားပါ။(မခဲေစ၇န္)
(၂)ထန္းလ်က္ကိုေ၇(၁၃၀၀ml)ထည့္ၿပီးက်ိဳပါ။အမိႈိက္မ်ားစစ္ထုတ္ထားပါ။
(၃)ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ကိုသံုးပံုပံုထားပါ။
(၄)ထန္းလ်က္၇ည္ကိုတခြက္တြင္၈၀၀ml၊ တခြက္တြင္၅၀၀ml ႏွစ္ခြက္ခြဲ ထားပါ။
(၅)အိုးတခုတြင္ထန္းလ်က္၇ည္၈၀၀ml၊အုန္းႏို႔၂၀၀ml၊ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔၂ပံု ၁၀ဂရမ္ထည့္ၿပီးဆူပြက္ ေအာင္က်ိဳေပးပါ။
(၆)ဆူပြက္ပါကတဝက္ခြဲၿပီးသာကူတဝက္ကိုေ၇စစ္ၿပီးေ၇ာထည့္ကာသမေအာင္ေမြၿပီးအေအးခံမည့္ဘမ္းတြင္ေလာင္းထည့္ပါ။
(၇)အေအးခံထားစဥ္အလယ္အထပ္အတြက္ခြဲထားေသာထန္းလ်က္၇ည္၅၀၀mlတြင္ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ တစ္ပံု၅ဂရမ္ကိုထည့္ၿပီး က်ိဳေပးပါ။ဆူပြက္ပါကမီးပိတ္ၿပီးေခတၱအေအးခံထားပါ။
(၈)ေအာက္ခံအုန္းႏို႔သာကူအလႊာမ်က္ႏွာျပင္အနည္းငယ္တင္းလာပါကအသင့္က်ိဳထားေသာထန္းလ်က္ေက်ာက္ေက်ာကိုဇြန္းခံၿပီးသာသာေလးေလာင္းထည့္ေပးၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၉)ထန္းလ်က္ေက်ာက္ေက်ာအေအးခံထားစဥ္အေပၚဆံုးအလႊာအတြက္ခ်န္ထားေသာအုန္းႏို့သာကူကိုအနည္းငယ္ျပန္အပူေပးကာလက္က်န္သာကူတဝက္ေ၇စစ္ၿပီးေ၇ာထည့္ထား၍သမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၁၀)ထန္းလ်က္ေက်ာက္ေက်ာအလႊာအေတာ္တင့္ခဲသြားမွသာလ်ွင္အေပၚဆံုးအုန္းႏို႔သာကူကိုဇြန္းခံၿပီးေလာင္းထည့့္ကာ အေအးခံ ထားပါ။
(၁၁)လံုးဝေအးခဲသြားမွသာလ်ွင္လိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။

2 comments:

  1. စမ္းျပီးလုုပ္ၾကည့္ခ်င္စရာ။
    ေတာ္ေတာ္လွတယ္။ သေဘာက်တယ္။
    အေမရိကန္ပဲြေတြမွာ လုုပ္သြားၾကည့္အုုန္းမယ္။
    ထန္းလ်က္၀ယ္မရတာခက္တယ္။

    ReplyDelete

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...