30 May 2015

မ​ေလး႐ွားပန္​ကိတ္​

Malaysia Pan Cake
(Apam Balik )
Peanut Pan Cake ကိုစကၤာပူေန၇ာအေတာ္မ်ားမ်ားမွာ အစာေျပစာအျဖစ္ေ၇ာင္းၾကပါတယ္။ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔အိမ္မွာမနက္ခင္းစာ၊ညေနအစာေျပစာအျဖစ္ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားႏိုင္တဲ့ မုန္႔ေလးလည္းျဖစ္ပါတယ္။ အတြင္းမွအစာကို ေျမပဲေထာင္း၊ႏွမ္း၊ ပဲယ္ိုအစ႐ွိသျဖင့္ထည့္တတ္ၾကပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ဂ်ံဳ - ၂၀၀ ဂ၇မ္
သၾကား - ၁၂၀ ဂ၇မ္
ဆား - အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
Yeast - လၻက္ဇြန္း တဝက္
Baking Soda - လၻက္ဇြန္းတဝက္
ေ၇ သို႔ ႏြားႏို႔ - ၃၆၀ ml
ေျမပဲေထာင္း - အစာသြပ္၇န္
သၾကား - ျဖဴး၇န္
ေထာပတ္ - အိုးလူး၇န္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဇလံုတခုတြင္သၾကား၊ဆား၊ၾကက္ဥ၊ႏြားႏို႔(သို႔)ေ၇ထည့့္ၿပီးသၾကားေပ်ာ္ေအာင္ေမြေပးပါ။
(၂)သၾကားေက်ပါကဂ်ံဳမႈန္႔ ၊yeast ႏွင့္ baking soda ထည့့္ၿပီးေခ်ာမြတ္လာသည္ထိေမြေပးပါ။
(၃)ၿပီးလ်ွင္အဖံုးအုပ္ၿပီးမုန္႔ႏွစ္၇ည္ကို နာ၇ီဝက္ခန္႔နွပ္ထားပါ။
(၄)မီးဖိုေပၚတြင္အိုးမကပ္သည့္ဒယ္ကိုအပူေပးၿပီးေထာပတ္လူးထားပါ။
(၅)အိုးပူပါကမုန့္ႏွစ္၇ည္တစ္ဇြန္းခပ္ထည့္ၿပီးအဖံုးအုပ္ထားပါ။အထူအပါးမိမိႏွစ္သက္သလိုထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
(၆)မုန္႔သားေလးမ်ားအနည္းငယ္ေျခာက္ကာအေပါက္ေလးမ်ားျဖစ္လာပါကသၾကားျဖဴးၿပီးေျမပဲေထာင္းခပ္ထူထူျဖဴးေပးပါ။
(၇)အိုးႏွုတ္ခမ္းေဘးသားေလးမ်ားနီေ၇ာင္သမ္းလာပါကေဂၚျပားေလးျဖင့္ထိုးေကာ္ၿပီးထပ္ျခမ္းေခါက္ေပးၿပီးထုတ္ယူအေအးခံထားပါ။အနည္းငယ္ေအးသြားမွသာလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...