Shan Traditional Cow Foot Pickled
႐ွမ္း႐ိုးရာအစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့အမဲေျခေထာက္ခ်ဥ္ေလးျဖစ္ပါတယ္။ႏြားေျခေထာက္အစားမိမိႏွစ္သ က္သလိုအစားထိုးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ႏြားေျခေထာက္ကိုေတာ့ေနရာတိုင္းအလြယ္တကူမရႏိုင္တာေၾကာင့္ျမန္မာျပည္အလည္ျပန္ရင္းလုပ္စားျဖစ္တာေလးျပန္လည္မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။အဆာေျပစာအျဖစ္တည္ခင္းႏိုင္သလိုဟင္းတပြဲအေနနဲ႔လည္းသုပ္ၿပီးျဖစ္ေစခ်က္ၿပီးျဖစ္ေစတည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ႏြားေျခေထာက္ - တစ္ေခ်ာင္း
ထမင္းျဖဴ - တစ္ပန္းကန္
ဆား - အနည္းငယ္
ငွက္ေပ်ာဖက္/ပုလင္း - ထုပ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.သန္႔စင္ၿပီးႏြားေျခေထာက္ကိုခုတ္ထစ္လွီးျဖတ္ၿပီးေရေဆးသန္႔စင္ကာဆားနယ္ၿပီးေရျမဳတ္ရံုထည့္ကာျပဳတ္ထားပါ။(က်က္ရံု)
2.ျပဳတ္ၿပီးသားႏြားေျခေထာက္ကိုအ႐ိုးဖယ္ထုတ္ၿပီးေသးေသးႏုတ္ႏုတ္စိတ္ထားပါ။
3.ခပ္မာမာခ်က္ထားေသာထမင္းကိုဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးေၾကေအာင္နယ္ထားပါ။
4.ေသးေသးႏုတ္ႏုတ္စင္းထားေသာႏြားေျခေထာက္ကိုထမင္းျဖင့္ေရာနယ္ပါ။
5.ငွက္ေပ်ာဖက္ကိုေရေဆးသန္႔စင္မီးကင္ၿပီးနယ္ထားေသာအေရာကိုထည့္ၿပီးက်စ္က်စ္ေလးထုတ္ေပးကာဇကာျဖင့္ထည့္ၿပီးေလလံုေအာင္ထုတ္ပိုးၿပီးအေလးျဖင့္အေပၚမွဖိေပးထားပါ။ငွက္ေပ်ာဖက္ျဖင့္မထုပ္ဘဲပုလင္းျဖင့္လည္းသိပ္ထားႏိုင္ပါတယ္။
6.ရာသီဥဳတုပူအိုက္ပါကႏွစ္ရက္ခန္႔တည္ၿပီးပါကခ်ဥ္ၿပီျဖစ္၍ေရခဲေသတၱာတြင္သိမ္းဆည္းကာင႐ုတ္သီးေၾကာ္ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။ဟင္းတခြက္အျဖစ္ေၾကာ္ခ်က္၍လည္းတ ည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment