French Fries
ၾကက္ေၾကာ္ဆိုင္ကအာလူးေၾကာ္နည္းကိုေမးထားၾကတာၾကာၿပီျဖစ္ေပမဲ့မလုပ္ျဖစ္ေတာ့မတင္ေပးႏိုင္ခဲ့ဘူး။French Friesရဲ႕ထံုးစံအတိုင္းအာလူးကိုႏွ စ္ခါျပန္ေၾကာ္ရၿပီးလုပ္နည္းအဆင့္အခ်ိဳ႕ေၾကာင့္လိုခ်င္တဲ့အာလူးေၾကာ္အႂကြပ္အေနအထားကြဲျပားမႈမ်ား႐ွိပါတယ္။ဒီတခါေတာ့သားေတာ္ေမာင္ဂ်ီက်လို႔မျဖစ္မေနလုပ္ေပးျဖစ္ရင္းတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။စကၤာပူမွာဘာဂါနဲ႔ၾကက္ေၾကာ္စားရင္အျမဲအပိုသပ္သပ္မွာေပးရတဲ့အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ကိုေမေမကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးမယ္ဆိုၿပီးဒီေန႔ေၾကာ္ေပးျဖစ္တာေလးပါ။ဒီေန႔သားေတာ္ေမာင္ကေတာ့ေမေမေၾကာ္တာပိုေကာင္းတယ္ဆိုဘဲ :-P
အလုပ္ေတြပတ္ခ်ာလည္ၿပီးေၾကာ္ၿပီးခ်က္ခ်င္းဓာတ္ပံုမ႐ိုက္ႏိုင္အေတာ္ၾကာမွ႐ိုက္တဲ့အခ်ိန္ကမိုးကအု႔ံေနျပန္ေတာ့မလွမပပံုနဲ႔ဘဲလုပ္နည္းမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။အာလူးေၾကာ္ႂကြပ္ရြရြႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္ခ်က္ခ်င္းျပန္မေပ်ာ့သြားတဲ့အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္နည္းေလးကိုေက်နပ္ႏွစ္သက္ၾကလိမ့္မယ္ထင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
အာလူး - တစ္ပိသာ
ေရခဲေရ - တစ္ဇလံု
ဆား - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ဆီ ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.အာလူးကိုေရေဆးအခြံသင္သန္႔စင္ၿပီးေရစိမ္ထားပါၿပီးလ်ွင္ပံုတြင္ျပထားသည့္အရြယ္အစားအတိုင္းညီညာစြာလွီးျဖတ္ၿပီးေရစိမ္ထားပါ။ေရေႏြးအိုးတအိုးအသင့္တည္ထားပါ။
2.အားလံုးလွီးျဖတ္ၿပီးပါကေရ၃ခါေဆးကာေရစစ္ထားပါ။
3.တည္ထားေသာေရဆူပြက္ပါကေရစစ္ထားေသာအာလူးကိုထည့္ၿပီး၂မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါ။
4.ေရခဲေရတဇလံုအသင့္ျပင္ထားပါ။၂မိနစ္ျပည့္ ပါကဆယ္ယူၿပီးေရခဲေရတြင္လံုးဝေအးေအာင္စိမ္ထားပါ။ေအးလ်ွင္ဆယ္ယူေရစစ္ထားပါ။
5.ဆီပူအိုးအသင့္တည္ထားျပီးဆီပူပါကေရစစ္ထားေသာအာလူးကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။မ်ားေနလ်ွင္ခြဲေ ၾကာ္ပါ။
6.အာလူးေခ်ာင္းေလးမ်ားျဖဴၿပီးဆီေပၚေပါလာသည္ထိ၄မိနစ္မွ၅မိနစ္ခန္႔ေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။(ႂကြပ္ေအာင္နီေအာင္မေၾကာ္ရ)
7.အားလံုးေၾကာ္ႁပီးဆီစစ္ပါကဆီစုပ္စကၠဴျဖင့္ေျခာက္ေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးဘမ္းတခုတြင္ေသခ်ာထည့္ၿပီးေရခဲေသတၱာအခဲခန္းတြင္၃နာရီမွတညထည့္ထားပါ။
8.သံုးေဆာင္လိုေသာအခ်ိန္တြင္ဆီပူအိုးတည္ၿပီးေရခဲေသတၱာမွထုတ္ယူကာဆီပူတြင္ႂကြပ္ရြၿပီးေရႊဝါေရာင္သမ္းသည္ထိေၾကာ္ကာဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးင႐ုတ္ေကာင္းဆားျဖဴးကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀သံုးေဆာင္လိုေသာအခ်ိန္အသင့္ျဖစ္ေအာင္ေရခဲေသတၱာတြင္တခါေၾကာ္စာအထုပ္ေလးမ်ားထုပ္ကာအခဲခန္းတြင္သိမ္းဆည္းႏိုင္ပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
19 June 2017
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
No comments:
Post a Comment