Pathein Halwa
ျမန္မာျပည္မွာ႐ွိေနစဥ္အခ်ိန္မ်ားမွာေတာင္အျမဲမစားရတဲ့ပုသိမ္ဟာလဝါကိုအေဝးတေနရာကေနတမ္းတမိေတာ့ကိုယ္တိုင္လုပ္စားရံုကလြဲလို႔အျခားနည္းလမ္းမ႐ွိျဖစ္ၿပီေပါ့ေနာ္။ေခ်ာင္းသာသြားခ်ိန္နဲ႔အျပန္လက္ေဆာင္ျ ဖစ္တဲ့ပုသိမ္ဟာလဝါေလးကိုေတာ့အေတာ္မ်ားမ်ားလည္းႏွစ္သက္ၾကလိမ့္မယ္ထင္ပါတယ္။ဟာလဝါနဲ႔ထိုးမုန္႔မ်ားျပဳလုပ္ရာမွာလက္ေညာင္းေအာင္ေမြရတဲ့အခက္အခဲေၾကာင့္လုပ္မစားျဖစ္တာလည္းပါတယ္။ဆိုဖီယာပထမအေခါက္မွာလက္နဲ႔ေမြထိုးမိတာအရမ္းပင္ပန္းလို႔ေတာ္ရံုထပ္မလုပ္စားျဖစ္ေတာ့ဘူး။ေနာက္ပိုင္းအေတာ္မ်ားမ်ားကသက္သာေအာင္ေပါင္းအိုးနဲ႔အရင္ခ်က္တယ္ၿပီးမွအိုးမကပ္တဲ့ဒယ္နဲ႔မီးဖိုေပၚတင္ထိုးတယ္။မိုက္ခ႐ိုေဝ့နဲ႔လည္းသံုးၿပီးလုပ္တယ္ဆိုတာေတြ႕လာရေတာ့စမ္းလုပ္ၾကည့္တာအေတာ္ေလးသက္သာၿပီးအခ်ိန္မေရြးအလြယ္တကူလုပ္စားႏိုင္သြားပါၿပီ။ထိုးမုန္႔လုပ္နည္းကိုအေျခခံလို႔မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္ျဖင့့္ျပဳလုပ္ထားတဲ့ပုသိမ္ဟာလဝါလုပ္နည္းေလးကအေဝးေရာက္ေနသူမ်ားအဖို႔ေတာ့ေက်နပ္ႏိုင္လိမ့္မယ္လို့ထင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၂၄၀ ဂရမ္
သာကူမႈန္႔ - ၈၀ ဂရမ္
အုန္းႏို႔ -၂၀၀ ml
ႏြားႏို႔ / ေရ - ၂၀၀ml
သၾကား - ၂၅၀ဂရမ္
(သၾကားညိဳ ၁၅၀ ဂရမ္ / သၾကားျဖဴ ၁၀၀ ဂရမ္)
ဆီ - ၄၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၄၀ ဂရမ္
ဘိန္းေစ့ - ၂၀ ဂရမ္ (ေလွာ္ျပီးသား)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဇလံုတခုတြင္ဘိန္းေစ့မွလြဲၿပီးက်န္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြထားပါ။
(၂)မီးဖိုတြင္ျပဳလုပ္လိုပါကအိုးမကပ္သည့္ဒယ္တြင္ထည့္ၿပီးအေနေတာ္မီးျဖင့္ေခ်ာေမြ႔လာေအာင္အဆက္မျပတ္ေမြေပးပါ။
(၃)မုန္႔ႏွစ္ပ်စ္လာပါကဘိန္းေစ့ထည့္ပါ။
(၄)မုန္႔ႏွစ္က်က္ႁပီးအေရာင္ၾကည္လာကာဆီျပန္ၿပီးလံုးလာပါကဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးအေအးခံကာသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
(၅)မီးဖိုေပၚတြင္အိုးျဖင့္ျပဳလုပ္လ်ွင္ေမြရသက္သာေအာင္ေပါင္းအိုးျဖင့္ခ်က္ၿပီးလည္းဒယ္တြင္ေျပာင္းကာဆီျပန္ေအာင္ထိုးေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၆)မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္ျဖင့္ျပဳလုပ္လိုပါကအပူခံဖန္ပန္းကန္လံုးႀကီးႀကီးတြင္ေဖ်ာ္ထားေသာမုန္႔ႏွစ္ကိုထည့္ၿပီးမိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္တြင္၁မိနစ္-၂မိနစ္တႀကိမ္ထည့့္ၿပီးထုတ္ယူကာသမေအာင္ေမြေပးပါ။ဘိန္းေစ့ထည့္ပါ။
(၇)မိုက္ခ႐ိုေဝ့အားေပၚမူတည္ၿပီး၆ၾက္ိမ္မွ၇ႀကိမ္ျပဳလုပ္ၿပီးပါကလိုခ်င္ေသာမုန္႔သားအေနထားရပီျဖစ္၍ဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးအေအးခံကာလိုသလိုကပ္ေၾကးျဖင့္ညပ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏို္င္ပါၿပီ။
❀❀ၾကံသကာကိုအသံုးျပဳပါကဦးစြာႂကံသကာက္ိုေညာင္ေစ့က်ေအာင္က်ိဳၿပီးထည့္ပါ။
❀❀လြယ္ကူၿပီးလိုခ်င္ေသာအေရာင္ရ႐ွိရန္သၾကားညိဳႏွင့္သၾကားျဖဴေရာသံုးထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
❀❀သၾကားျဖဴၾကည့္သံုးလိုပါကသၾကားကိုကရမလ္အေရာင္ရေအာင္က်ိဳၿပီးထည့္ပါ။
❀❀အခ်ိဳႏွစ္သက္ပါကသၾကားအခ်ိန္ကိုတိုးေပးႏိုင္ပါတယ္။
❀❀အပူခ်ိန္ျပင္းပါကမုန္႔သားခ်က္ခ်င္းက်က္ၿပီးသမၿပီးမုန္႔သားေခ်ာေအာင္ေမြခ်ိန္ၾကာတတ္ပါတယ္။
............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
26 April 2017
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
No comments:
Post a Comment