7 March 2017

မေလး႐ွားအာလူးကတ္တလိတ္

(Malaysian Deep Fried Potato Patty)
Begedil
ေနရာေဒသအလိုက္အာလူးကတ္တလိတ္ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္သံုးေဆာင္ၾကတဲ့အထဲကမေလး႐ွားအာလူးေၾကာ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးခ်င္ပါတယ္။စကၤာပူမေလး႐ွားမွာေတာ့ေနရာတိုင္းလိုလိုအလြယ္တကူရ႐ွိႏိုင္ၿပီးထမင္းနဲ႔တြဲဖက္စားၾကသလိုေခါက္ဆြဲနဲ႔လည္းတြဲဖက္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။ေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
အာလူး - ၅၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ေၾကာ္ - ၅၀ဂရမ္
နံနံပင္ - ၃ပင္
ပုဇြန္ေျခာက္ - ၃ဇြန္း
ဇီယာ - တစ္ဇြန္း - လၻက္ဇြန္း
နံနံေစ့ အမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆား - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
င႐ုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၂ဇြန္း
ေျပာင္းမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ေၾကာ္ရန္ ဆီ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.အာလူးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအခြံသင္ကာအေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားစိတ္ထားပါ။
2.အိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။ဆီပူလာပါက စိတ္ထားေသာအာလူးတံုးေလးမ်ားကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။ေရႊဝါေရာင္ရပါကဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
3.ဆီစစ္သြားေသာအာလူးႏွင့္အတူၾကက္သြန္ေၾကာ္၊နံနံပင္၊ဇီယာ၊နံနံေစ့အမႈန္႔၊ဆား၊င႐ုပ္ေကာင္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးေၾက ညက္ေအာင္ႀကိတ္ေပးပါ။ပုဇြန္ေျခာက္ေရစိမ္ေသးေသးစိတ္ထည့္ပါ။(ႏွစ္သက္ရာအသားလည္းထည့္ႏို င္ပါတယ္)
အရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
4.ပန္းကန္တခုတြင္ဂ်ံဳမႈန႔္ႏွင့္ေျပာင္းဖူးမႈန္ေရာၿပီးသမေအာင္ေမြထားပါ။ၾကက္ဥ၂လံုးကိုေခါက္ထားပါ။
5.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကႀကိတ္ထားၿပီးသားအာလူးအေရာကိုအရြယ္တူအလံုးေလးမ်ားလံုးၿပီး အနည္းငယ္ဖိျပားေပးပါ။
6.ဂ်ံဳေျပာင္းမႈန္႔အေရာတြင္ႏွစ္ဖက္ကိုအမႈန္႔ကပ္ေပးၿပီးပန္းကန္တြင္ေၾကာ္ရန္အသင့္ျပဳလုပ္ထားပါ။
7.ဆီအိုးကိုအပူေပးပါ။ဆီပူလာလ်ွင္အမႈန္႔ကပ္ၿပီးသားအာလူးကိုၾကက္ဥနစ္ၿပီးဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါ။
8.ႏွစ္ဘက္လံုးေရႊဝါေရာင္သမ္းၿပီးႂကြပ္လာပါကဆယ္ယူဆီစစ္ကာထမင္း၊ေခါက္ဆြဲတို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
..............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...