(တေစး)
Rice Leaven Powder
ဆန္ခ်ိဳျပဳလုပ္နည္းတင္ေပးတဲ့အခါမွာအေတာ္မ်ားမ်ားေဆးဘယ္မွာဝယ္ရလည္းဘယ္လိုပံုစံလည္းဆိုၿပီးေမးၾကပါတယ္။အလြယ္တကူလည္းဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ေပမဲ့အခ်ိဳ႕သူမ်ားကိုယ္တိုင္စမ္းသပ္ျပဳလုပ္လိုသူမ်ားအတြက္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးပါ့မယ္။ဒီနည္းေလးကေတာ့ဆိုဖီယာငယ္ငယ္ကဆန္ခ်ိဳစေရာင္းခါစကတည္းကမိ ဘမ်ားသင္ေပးထားတဲ့နည္းဘဲျဖစ္ပါ တယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဂ်ံဳေစ့့(မဖြတ္ရေသးေသာ) - ၂၅က်ပ္သား
ျပဳလုပ္ပံု
******
(၁)မဖြတ္ရေသးေသာဂ်ံဳေစ့ကိုေရေဆးၿပီးေရ၂နာရီခန္႔စိမ္ထားပါ။
(၂)ပြလာပါကဆယ္ယူေရစစ္ၿပီးဇကာ တခုတြင္အဝတ္ေရစိုခင္းၿပီးထည့္ပါ။
(၃)အေပၚမွအဝတ္ေရစိုျပန္အုပ္ကာႏွစ္ရ
က္ခန္႔အေညာင့္ေဖာက္ထားပါ။
(၄)အေညာင့္ေဖာက္ထားစဥ္ေျခာက္ေသြ႔
႔မေနေစရန္ေရျဖန္းေပးပါ။
(၅)အေညာင့္အေတာ္႐ွည္လာပါကဘမ္းတခုတြင္ျဖန္႔ထည့္ၿပီးေနပူတြင္ေျခာက္ေအာင္လွန္းေပးပါ။
(၆)လံုးဝေျခာက္ေသြ႔သြားသည္ႏွင့္ႀကိတ္စက္ျဖင့္မႈန္႔ေနေအာင္ႀကိတ္ၿပီးေလလံုေသာပုလင္းတြင္ထည့္ၿပီးသိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါၿပီ။
(၇)အသံုးျပဳမည့္အခ်ိန္မွသာေျခာက္ေသြ႔ေသာဇြန္းျဖင့္ခပ္ယူၿပီးအသံုးျပဳႏိုင္ပါၿပီ။
❀ျပဳလုပ္စဥ္တေလ်ာက္အိုးခြက္အသံုးအေဆာင္ပစၥည္းမ်ားဆီကင္းသန္႔႐ွင္းရန္အေရးႀကီးသည္။
❀မဖြတ္ရေသးေသာဂ်ံဳေစ့ကိုဂ်ံဳေစ့ပဲအမ်ိဳး မ်ိဳးေရာင္းေသာဆိုင္မ်ားတြင္ေမးဝယ္နိုင္ပါတယ္။
............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment