2 February 2017

မိႈဆီစိမ္


မိႈဆီစိမ္လို႔ေခၚတဲ့မိႈေၾကာ္ေလးကၾကက္သားဟင္းနဲ႔မလဲႏိုင္တဲ့ဟင္းတခြက္ပါ။ခုလိုမိႈေပါတဲ့ရာသီမွာျပဳလုပ္ထားၿပီးလခ်ီအထားခံေအာင္ျပဳလုပ္သိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့မ်ားေသာအားျဖင့္ျမန္မာျပည္ကေငြႏွင္းမိႈကိုအေျခာက္ျဖစ္ေစအစိုျဖစ္ေစျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။အျခားေသာသဘာဝစိုက္ပ်ိဳးမိႈမ်ားကိုလည္း အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ခုေၾကာ္ထားတဲ့မိႈေလးကေတာ့ (shimeijji)႐ွီေမဂ်ီမိႈျဖစ္ပါတယ္။ေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
Shimeijji မိႈ - ၅၀၀ဂရမ္
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
ဆား - အနည္းငယ္
င႐ုတ္သီးေျခာက္ - ၅ေတာင့္
တ႐ုတ္မဆလာ - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲဇြန္း
ဆီ -ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ဦးစြာမိႈအစိုကိုဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာ၅မိနစ္ခန္႔ထားပါ။မိႈအေျခာက္ျဖင့္ျပဳလုပ္ပါကဆားထည့္ရန္မလိုဘဲေရေဆးၿပီးေရေျခာက္ေအာင္ညစ္ထားပါ။မိႈအပြင့္အ႐ိုးႀကီးပါကထပ္ျခမ္းခြဲေပးပါ။
2.ဆားနယ္ထားေသာမိႈကိုေရေဆးၿပီးေရေျခာက္ေအာင္ညစ္ပါ။ဂ်င္းပါးပါးစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ႐ိုက္ျပားထားပါ။
3.ေရေျခာက္ေအာင္ညစ္ထားေသာမိႈကိုဆား၊ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊တ႐ုတ္မဆာတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာ င္နယ္ေပးပါ။မိႈအစိုဆားနယ္ၿပီးသားျဖစ္ပါကလို အပ္မွသာလ်ွင္ဆားထည့္ပါ။
4.ေၾကာ္မည့္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။ဆီပူပါကင႐ုတ္သီးေျခာက္ႏွင့္အရသာနယ္ၿပီးသားမိႈတို႔ကိုထည့္ၿပီးအေနေတာ္မီးျဖင့္ေျခာက္ေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။
5.မိႈမ်ားေရေျခာက္ၿပီးနီေရာင္သမ္းလာပါကဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
6.ၾကာ႐ွည္ထားလိုပါကအေအးခံထားေသာမွိဳေၾကာ္ကိုသန္႔႐ွင္းေျခာက္ေသြ႔ေသာပုလင္းတြင္ထည့္ၿပီးေၾကာ္ထားေသာဆီကိုေရာထည့္စိမ္ထားကာဇြန္းသန္႔သန္႔ျဖင့္လိုအပ္သေလာက္ထုတ္ယူသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...