႐ွမ္းျပည္ေျမာက္ပိုင္းမွာေတာ့မနက္ခင္းစာကိုေကာက္ညင္းေပါင္းနဲ႔တြဲျပီးတိုဖူးေၾကာ္ကိုအဓိကစားၾကေပမဲ့ေျမာက္ပိုင္းကပဲထြန္ေၾကာ္ေလးနဲ႔လည္းတြဲစားျကပါတယ္။ပဲထြန္ေခၚပဲၾကားကိုေၾကာ္နည္းမ်ွေဝေပးလာတာကေတာ့ေတာင္ႀကီးကညီမငယ္ယြန္းဖူးဖူးျဖစ္ပါတယ္။ပဲထြန္ေၾကာ္ေလးကမႏၱေလးပဲေၾကာ္နဲ႔ဆင္ဆင္တူၿပီးသူကေတာ့ပဲအလံုးလိုက္ေလးပံုစံမပ်က္ေၾကာ္ထားၿပီးၾကြပ္ရြေလးမို႔ႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ပဲထြန္/ပဲၾကား - တစ္ဘူး ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ဆန္မႈန္႔ - ၁၅၀ ဂရမ္
ဆား - ဇြန္းတဝက္ လၻက္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း- တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ဦးစြာပဲထြန္ကိုေရစိမ္ထားပါ။ပြလာပါကေပါင္းအိုးျဖင့္ေရထည့္ၿပီးႏူးေအာင္ျပဳတ္ပါ။
2.ပဲႏူးၿပီးေရခမ္းပါကပဲကိုအလံုးမပ်က္ဆန္မႈန္႔ႏွင့္ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
3.အသင့္ျဖစ္ပါကဆီပူတြင္တဇြန္းစာဆီခပ္ထည့္ၿပီးနီေရာင္သမ္းကာႂကြပ္လာသည္ထိေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ကာေကာက္ညင္းေပါင္းႏွမ္းေထာင္းျဖဴးထားသည္ႏွင့္ျဖစ္ေစမန္က်ည္းခ်ဥ္ရည္ႏွင့္ျဖစ္ေစတြဲဖက္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါႁပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
What is the english or indian name for ပဲထြန္? Thanks
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDelete