အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
7 September 2016
နာနတ္သီးအခ်ဥ္ရည္
Pineapple Vinegar
နာနတ္သီးနဲ႔ျပဳလုပ္ထားတဲ့အခ်ဥ္ရည္တည္နည္းေလးပါ။ဒီနည္းေလးကေတာ့ဆိုဖီယာတို႔ဘိုးဘြားလက္ထက္ကတည္းကသံုးလာတဲ့နည္းေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။နာနတ္သီးအစားခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီး၊ပန္းသီးတို႔ကိုအ စားထိုးသံုးႏိုင္ၿပီးတအိုးတည္ထားရံုျဖင့္တႏွစ္ပတ္လံုးအခ်ဥ္အတြက္ဝယ္ယူရန္မလိုဘဲသံုးႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။ဒီအခ်ဥ္ရည္ျဖင့္အသုပ္မ်ိဳးစံုသုပ္ႏိုင္သလိုအခ်ဥ္ခ်က္ဟင္းေတြမွာလည္းသံုးႏိုင္ပါတယ္။႐ွမ္းအစားအစာမ်ားျဖစ္တဲ့တိုဖူးသုပ္ေခါက္ေ႐ွာက္ဆန္တိုဖူးတို႔ျပဳလုပ္ရာမ်ာလည္းသံုးႏိုင္ၿပီးသဘာဝအခ်ဥ္ရည္ရဲ႕ေမြးရန႔ံကိုလည္းရ႐ွိေစမွာျဖစ္ပါတယ္။အခ်ဥ္ရည္တည္ရန္အခ်ိန္၂လမွ၃လၾကာျမင့္မွာျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
နာနတ္သီး - တစ္လံုး
(ဖူဂ်ီပန္းသီးဆယ္လံုး/ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီး၅လံုး)
ေရက်က္ေအး - ၃လီတာ
ၾကံသကာ/သၾကားညိဳ - ၁၅၀ဂရမ္
ေလလံုေသာပုလင္း - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.နာနတ္သီးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရေျခာ က္ေအာင္ထားပါ။အခြံသင္ကာအေျမာင္းႀကီးႀကီးစိတ္ထားပါ။
2.ဆီကင္းေသာအိုးျဖင့္ေရ၃လီတာကိုဆူပြက္ေအာင္တည္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကသန္႔႐ွင္းေျခာက္ေသြ႔ေသာပုလင္းတြင္နာနတ္သီးေရက်က္ေအးႏွင့္ၾကံသကာကိုထည့္ၿပီးေမြေပးကာအဖံုးအထပ္ထပ္လံုေအာင္ပိတ္ၿပီးအလင္းေရာင္နည္းေသာေနရာတြင္ထားပါ။
4.သံုးလခန္႔အၾကာတြင္စတင္သံုးႏိုင္ၿပီမို႔အေပၚယံတက္ေနေသာအျဖဴေရာင္အလႊာတထပ္ကိုခပ္ထုတ္ၿပီးအဝတ္ပါးျဖင့္စစ္ယူကာသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
❀ခပ္ယူေသာခြက္ဇြန္းမွာေျခာက္ေသြ႔ဆီကင္ရပါမယ္။မၾကာခဏဖြင့္ရန္မလိုေအာင္ပုလင္းေသးျဖင့္ ခပ္ယူခြဲထားပါ။
❀ေလ်ာ့သြားေသာအခ်ဥ္ေရကိုေရက်က္ေအးတည္ၿပီးအေအးခံထပ္မံျဖည့္စြက္သြားႏိုင္ပါတယ္။
ႏွစ္ၾကာလာလ်ွင္အခ်ဥ္ျပင္းပါကေရေရာသံုးႏိုင္ပါတယ္။
............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment