ျပည္လံုးခ်မ္းသာလို႔လူသိမ်ားတဲ့ဆိုင္ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ဒီဟင္းတခြက္အတြက္သီးႏွံအေရာင္စံုႏွင့္အသားငါး အစံုအလင္ကိုအသံုးျပဳၿပီးေၾကာ္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေ အာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
မုန္ညင္းျဖဴ -လက္တစ္ဆုပ္
ဘိုစားပဲ- ၃ေတာင့္
ပန္းမုန္လာ/စိမ္း - တခက္
ေျပာင္းဖူး- ၃ေတာင့္
ေရႊပဲသီး- ၅ေတာင့္
မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
ေကာက္႐ိုးမိႈ - ၅လံုး
ငံုးဥ- ၅လံုး
ငါးအသားလံုး/ငါးဖယ္- ၅လံုး
ပုဇြန္ - ၅ေကာင္
ျပည္ႀကီးငါး - တစ္ေကာင္
ၾကက္သား-အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္- အနည္းငယ္
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔-တဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔/ေကာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ၾကက္ဥ - ၂လံုး
ဆီ - ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ပါဝင္ေသာသီးႏွံမ်ားအားလံုးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။
မိမိႏွစ္သက္ရာသီးႏွံမ်ားကိုေရြးခ်ယ္အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
(၂)ၾကက္သားနွင့္ျပည္ႀကီးငါးပုဇြန္တို႔ကိုေရေဆးသန္႔စင္ကာလွီးျဖတ္ထားပါ။
ငံုးဥကိုျပဳတ္ၿပီးအခြံသင္ထားပါ။ၾကက္ဥႏွစ္လံုးကိုေခါက္ထားပါ။
(၃)ပန္းကန္တခုတြင္ပါဝင္ေသာအသားပုဇြန္ငါးလံုးငံုးဥႏွင့္သီးႏွံတို႔ကိုတစုထဲထားပါ။ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ကိုေရႏွစ္ဇြန္းထည့္ ၿပီးေဖ်ာ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ႐ိုက္ျပားထား ပါ။
(၄)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီထည့္ကာၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ၾကက္သားကိုဦးစြာခ်ေၾကာ္ပါ။
(၅)ၾကက္သားအေရာင္ေျပာင္းပါကျပည္ႀကီးငါးပုဇြန္ႏွင့္ငါးဖယ္လံုးတို႔ထည့္ပါ။
(၆)ေရေဆးေရစစ္ထားေသာသီးႏွံတို႔ကိုထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။မီးျပင္းျဖင့္ေၾကာ္ပါ။
(၇)ငံုးဥျပဳတ္ထည့္ပါ။ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔တိ့ုကိုထည့္ၿပီးၾကက္ျပဳတ္ရည္အနည္းငယ္ထည့္ပါ။
(၈)ဆူပြက္ပါကအသင့္ေဖ်ာ္ထားေသာေျပာင္းဖူးမႈန္႔ကိုထည့္ၿပီးခပ္ျမန္ျမန္ေမြေပး ကာအရသာအေပါ့အငန္ျမည္းၿပီးပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။
(၉)သီးႏွံက်က္ခါနီးတြင္တဖက္အိုးျဖင့္ၾကက္ဥကိုအျပန္႔ကိုအသင့္ေၾကာ္ထားပါ။
(၁၀)ေၾကာ္ၿပီးသားဟင္းရြက္စံုေၾကာ္ေပၚတြင္ၾကက္ဥအျပန႔္ေၾကာ္တခ်ပ္အုပ္ေပးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀ပံုထဲတြင္သီးႏွံႏွင့္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားျမင္သာေစရန္ၾကက္ဥေၾကာ္ကိုျဖန္႔ၿပီးအုပ္မထားပါ။
❀သီးႏွံမ်ားကိုမိမိႏွစ္သက္သလိုအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ပဲပင္ေပါက္ပဲျပားႏွင့္ကန္ဇြန္းရြက္မုန္ညင္းတို႔ကိုလည္းသံုးႏိုင္ပါတယ္။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment