႐ွမ္းအစားအစာတခုျဖစ္တဲ့ခရမ္းသီးပဲပုတ္ေထာင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္ျဖစ္ၿပီးထမင္းၿမိန္ေစမဲ့ဟင္းရံတခြက္ျဖစ္လို႔ေထာင္းစားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ခရမ္းသီး- ၂လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ -၅ေျမာင္း
င႐ုတ္သီး - ၅ေတာင့္
႐ွမ္းပဲပုတ္ - ၂ခ်ပ္
႐ွမ္းနံနံ- ႏွစ္ပင္
ဖက္ဖယ္ရြက္ - တစ္ခက္
ဆား- အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဦးစြာခရမ္းသီးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးထပ္ျခမ္းျခမ္းၿပီးမီးကင္ပါ။
(၂)င႐ုတ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုလည္းေ လွာ္ထားေပးပါ။ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးေရေဆးထားပါ။႐ွမ္းပဲပုတ္ကိုမီးကင္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကမီးကင္ထားေသာခရမ္းသီးကိုခက္ရင္းျဖင့္ျခစ္ယူထား ပါ။
(၄)င႐ုတ္ဆံုတြင္႐ွမ္းပဲပုတ္ကိုမႈန္႔ေအာင္ေထာင္းၿပီးဖယ္ထားပါ။
(၅)င႐ုတ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေထာင္းပါ။ညက္ပါကျခစ္ယူထားေသာခရမ္းသီး ထည့္ေထာင္းေပးပါ။ဆားႏွင့္႐ွမ္းပဲပုတ္ထ ည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
(၆)ၿပီးလ်ွင္ပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ႐ွမ္းနံနံႏွင့္ဖက္ဖယ္ရြက္တို့္ကိုပါးပါးလွီးထည့္ကာသမေအာင္ေမြၿပီးထမင္းပူပူျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment