မုန္႔လက္ေကာက္ကိုမၾကာခဏေၾကာ္ၾကည့္ဖူးပါတယ္။ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးအဆင္မေျပမႈမ်ားေတြ႔ရၿပီးဆီေပါက္တာေတြလည္းၾကံဳခဲ့ ရဖူးပါတယ္။မုန္႔ႏွစ္ႏွပ္ထားခ်ိန္အသံုးျပဳေသာဆန္မုန္႔ႀကိတ္ထားေသာဆန္အမ်ိဳးအစားဆီအပူခ်ိန္ေပၚတည္ၿပီးေၾကာ္ထြက္လာေသာ မုန္႔ကြာျခားမႈမ်ား႐ွိပါတယ္။ဒီအခ်ိဳးေလးေတာ့အေတာ္အဆင္ေျပပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၃၀၀ ဂရမ္
ဆန္မႈန္႔ - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ေရ က်က္ေအး - ၃၀၀ ml
Baking Powder - ၂ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ဇလံုတခုတြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးထည့္ၿပီးနံ႔ေအာင္နယ္ေပးပါ။ေရကိုျဖည္းျဖည္းဆီထည့္နွယ္ပါ။နွယ္ၿပီးပါကအနည္းဆံုး၃နာရီခန္႔အဖံုးအုပ္ၿပီးနွပ္ထားပါ။
(၂)မုန္႔သားနွပ္ပါကမုန္လုံးတလံုးကို၂၅ဂရမ္အလံုးေလးမ်ားခ်ိန္ထားပါ။(၃)မုန္႔လံုးတလံုးဆီကိုျပားၿပီးအလယ္အေပါက္လုပ္၍ဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါ။(၄)အေရာင္ရပါကဆယ္ယူၿပီးထန္းလ်က္ရည္ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
❀❀ ဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါကအၾကာႀကီးမေၾကာ္ရပါ။❀❀ဆီေပၚေပါေလာေပၚလာၿပီးအေရာင္ရလ်ွင္အျမန္ဆယ္ယူပါ။ပြင့္ထြက္လ်ွင္ဆီပူစင္တတ္ပါတယ္။
................
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment